Ramazan Bayramında bir çok ailenin ocağına ateş düştü:  Bayram tatilinde  Trafik bilançosu, 109 ölü, 852 yaralı binlerce liralık maddi hasar. Bayram Kana bulandı : Bayram gelmiş neyime / Kan damlar yüreğime diyenlerin feryadını duyuyoruz…
Bayram geldi mi Trafik canavarı durmak nedir bilmiyor. İslam coğrafyasında dökülen kanların yanı sıra bir de trafik terörü ile karşı karşıya kalıyoruz.
Trafik terörü ülkemizde diğer terör baskılarının önünde yer alıyor ve her yıl 5 ila 10 bin arasında insanımız ölüyor. Binlerce insan yaralanıyor, sakat kalıyor ve milyarlarca liralık maddi hasar oluşuyor.
            ************
Trafikte biz nerde yanlış yapıyoruz diye düşünüp, ciddi tedbirler almak zorundayız. Şüphesiz ki, bu konuda gelişmiş ülkeleri örnek almak zorundayız. Trafik kazalarını aza indiren ülkeler ne yapmışlar, nasıl tedbir almışlar bunu gözden geçirmek zorundayız.
Ülkemizdeki kaza nedenleri arasında sürücüyü, aracı, yolu ve yolcu kusurlarını sayıyoruz. Bu hataların başında sürücü kusurları ile yaya kusurları oranının çok büyük olduğunu görüyoruz. Kazaların ana nedenleri arasında sayılan eğitim yetersizliğini bir türlü giderebilmiş değiliz. Ne hikmetse bizim insanımız eğitimden (şeytandan kaçar gibi) kaçıyor.
Ülkemizde trafik eğitiminin yeterli olduğunu savunmak imkânsız. Kursların yüzde sekseni devam konusunda sıkıntılar yaşıyor, trafik eğitimini zaruri kılmak en öncelikli görevimizdir.
Sürücü eğitimini belirli şartlara bağlayıp zaruri hale getirirken araç ve yol durumunu da gözden uzak tutmamak gerekir. Birçok gelişmiş ülkede araç modelleri yüksek, yollar standartlara uygundur. Toplu taşımacılık teşvik edilmekte, araç karmaşasında trafik uzak tutulmaktadır. Az vasıta ile çok insanı en seri şekilde varacağı yere ulaştırmak temel hedef oluştur.
Eğitimsiz sürücüleri sokağa koy vermişiz, trafiği trajedi haline getirmiş, sonra da karmaşadan şikayetci oluyoruz.. Ne olacaktı yani? Sonucu belli. Yarım yamalak eğitim almış binlerce şoförle  trafik trajedisi yaşıyorsanız bunun suçlusu kim? Büyük şehirlerde ve uluslar arası yollarda çözümün toplu taşımacılıktan geçtiğini aklı olan herkes biliyor.
Yaklaşık 20 yıldır bir şekilde trafik eğitiminin içinde olan bir kişiyiz. Birilerinin çıkıp bu konuda uzmanları toplayıp; “Biz nerede yanlış yapıyoruz?” dediğine rastlamadık. “Gelin bakalım arkadaşlar, bu konudaki görüşünüz nedir, teklifleriniz nedir?” diyen bir yetkili – sorumlu da görmedik.
Ülkemizdeki trafik katliamlarını, trafik terörünü gözlemleyenlerimiz ne yazık ki çok az. Terörün dünya Coğrafyasını tehdit eder hale geldiği günümüzde, canavarlaşan ve çıldıran bir terör daha var; bu da maalesef “Trafik Terörüdür”. Kısa sürede ciddi tedbirler almak ve bu tedbirleri de uygulamaya koymak mecburiyetindeyiz.
 İNSANLIĞIN KATİLLERİ
                   ***************
Günümüzde İslam Coğrafyası kan ağlıyor: İsrail Gazze de katliamlar yapmaya devam ediyor. Suriye de kan durmuyor. Irak da IŞİD Alevi-Türkmenlere soykırım uyguluyor. Sadece Suriye de bu Ramazan da  katledilen insan sayısı  2 378  kişi olmuş.. Malumunuz Gazze de gözyaşları hiç dinmiyor. Toplam öldürülen insan sayısı 1380’e ulaşmış durumda, yaralı sayısı ise 6780’i  aştı.. Ramazanı ve Bayramı kana bulayanlara Allah lanet etsin. İnsanlığını kaybetmiş bu canileri kim durduracak merakla bekliyoruz,  akan kanların ve gözyaşlarının dinmesi için Allaha dua ediyoruz.