Azerbaycan’ın Başkenti Bakü de “ Genç Şairler Günü “ programına katılmak üzere Türkiye Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşaviri Seyit Ahmet Arslan beyden davet almıştık. Programı Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Yazarlar Birliği ve Genç Şairler Birliği’ organize ediyordu. Uzun bir yolculuktan sonra ulaştık Bakü’ye. Bakü Haydar Aliyev Havalananda bizi Kültür ve Tanıtım Müşavirimiz Seyit  Ahmet Arslan Bey karşıladı.
Seyit Ahmet Arslan beyin öncülüğünde Bakü sokaklarında bir gezi turu yaptık. Bize Azerbaycanlı Araştırmacı Yazar Halide Halid Hanımefendi de eşlik etti. Gezdiğimiz mekanlardan “Fahri Hiyaban” –Azerbaycan’ın ünlü kişilerinin uyuduğu mekan, Türk Şehitliği Anıtı, Geneç Şehitler mezarlığı ve Anıtı özel ilgimizi çekti. Türk şehitliğinde 37 kadar Yozgatlı şehitlerin adının yer alması bizi duygulandırdı. Ruhlarını şad ettik, fatihalar okuduk. Şehitliklerin ferah bir mekanda kurulmuş olması ve park- bahçe güzelliğinde düzenlenmiş olması bizi fazlasıyla sevindirdi. Temiz hatta tertemiz bir şehirle karşılaşmış olmak bizi mutlu etti.
Hazar Denizinin bütün görkemli güzelliğiyle bütünleştiği Bakü de dolaşmak bize huzur verdi. Şehitlerin ruhlarının dolaştığı bu yahşi şehirde bulunmaktan çok mutlu olmuştuk. Araştırmacı Yazar Halide Halid Hanımefendi ve Tanıtma Kültür Müşaviri Seyit Ahmet Arslan gezilen güzergahlarla ilgili rehberlik ediyorlar  Bakü’nün tüm güzelliğini bize sunmaya çalışıyorlardı. Ev sahipliğini özenle yerine getiren bu iki dost bizlere Bakü’nün tüm güzelliği sunmuş oldular.
Seyit Ahmet Arslan Beyin daveti üzerine Bakü’de bulunuyordum. Bakü Büyükelçiliğinin misafirhanesinde huzurlu bir gece geçirdim. Ertesi gün Az TV – Azerbaycan Televizyonu Seher Programının canlı yayın  konuğu olduk. Genç Şairler Birliğinden gelen dostumuzla birlikte Azerbaycanlı ünlü Sanatçı Azerin de programın canlı yayın konuklarıydılar. Kültür ve Tanıtım Müşavirimiz Seyit Ahmet Arslan Bey  bizi bir an bile yalnız bırakmıyor çektiği fotoğraflarla bizleri memnun ediyordu.
Seyit Ahmet Arslan Beyin isteği doğrultusunda Araştırmacı Yazar Halide Halid Hanımefendiyle Tarihi mekanları gezmek incelemeler yapmak üzere tekrar Bakü sokaklarına çıktık. Gezdiğimiz mekanlar arasında “ Milli Azerbaycan Müzesi, Şirvanşahlar Sarayı ve Seyyid Yahya Baküvi’nin Türbesi mükemmel mekanlardı. Bakü de Tarihi mekanların çokluğu, Sarayların görkemli görünüşü Kültür ve Sanat Salonların güzelliği fazlasıyla ilgimizi çekti. Hazar Denizinin serinliğini, Doğal- Gazın zenginliğini, Tarihi mekanların gösterişli güzelliğini doya doya seyrettik.
İkinci gün yani 5 Haziran akşamı  Azerbaycanlı Şehit Şair Mikail Müşfik anısına” Genç Şairler Günü” programına katılmak üzere Hazar Denizi kenarında toplanmıştık. Mikail Müşfik’in katledilerek Hazar Denizine bırakıldığı anlatılmıştı. Onu yad etmek üzere Hazar Denizine kırmızı güller bıraktık. O an oldukça duygulandım. 30 Yaşlarında genç bir Türk şair şiirleri nedeniyle katledilmiş ve cesedi Hazar Denizine bırakılmıştı. Düşüncelerin mahkum edildiği bu esarete karşı ben de: “ Zalimler Kahrolsun diye!” haykırmak istedim.
Akşam saatlerinde Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Yazarlar Birliği ve Genç Şairler Birliği’nin organize ettiği etkinlik başladı. Geniş bir salonda bir çok şair dostlarımla merhabalaşıp bu törende hazır bulunduk. Türkiyeli şairler adına şahsımıza yoğun ilginin olması bizi duygulandırdı. Dost selamlarını ulaştırdık onlara..Türkiye Kültür ve Tanıtım Müşaviri Seyit Ahmet Arslan beyin konuşması da anlamlıydı ve büyük alkış aldı.
Genç Şairler Birliği  Programında  Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan’a, Türkiye den katılan şahsıma, Qulu Akses, Elçin İsgenderzade ve Afaq Şıhlı’ya Şehit Mikail anısına  “Müşfig” plaketi takdim edildi. Şüphesiz ki bu ödül benim için bir onur ödülüydü.
      Azerbaycan’ın başkenti Bakü de iki unutulmaz gün yaşamıştım. Hayallerimin ülkesi dost ve kardeş ülke Azerbaycan’da bulunmak benim için bir şerefti. Şairlerle tanıştık, güzel dostlar edindik ve eşsiz güzellikteki mekanları gözlerimiz yaşlı  gezdik. Yıllarca Rus zulmü altında kalmış ancak kimliklerini ve  şahsiyetlerini korumuş olan bu kahraman insanlarla  tanışmak konuşmak benim için şerefti.  Bakü buluşmamızı sağlayan Kültür ve Tanıtım Müşaviri Sayın Seyit Ahmet Arslan Beye ve şehri gezmemde bana eşlik eden Araştırmacı Yazar Halide Halid Hanımefndiye çok teşekkür ediyor Yozgat’tan selam ve saygılarımı sunuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar ve hep  dost kalsınlar….