HAFTA Sonu Cuma- Cumartesi ve Pazar Günü Aydıncık Kazankaya Kanyonu 19. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Etkinlikleri yapıldı. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'ın da Katıldığı etkinliğe halkın yoğun ilgisi vardı.
Birlik ve beraberliği, Kaynaşma ve kucaklaşmayı amaçlayan Aydıncık Festivali tanıtım ve kültür sanat adına kayda değer  güzel anılar Bıraktı. Türk halk müziği sanatçıların yanı sıra şair ve yazarlar da etkinliğe katılıp proğrama renk kattılar.
Aydıncık ilçemizi defalarca ziyaret etmiş Doğa güzelliğini ve yaylalarını biliyordum. Hem dostlarla tanışmak hem de festivali takip etmek üzere Osman Yüksel'le bu ilçemize gittik. 
Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak ve ekibi güler yüzlü tavırlarıyla karşıladılar bizleri. Şirin ve küçük ilçede güzel hizmetlere adım atılmış. Doğal güzelliği, yaylaları, bahçe içi evleri ve sadeliği ile ilçe dikkatinizi cezbediyor. 
Ahmet Koçak Başkan Kaymakamlık ve Yozgat Valiliği'nin katkılarıyla güzel bir kültür evi açmış. Amatist Taşı işlemeciliği ön plana çıkarılmış ve Amatist Taşından tesbihten kolyeya bir Sürü hediyelik eşya üretmişler. Amatist Taş işlemeciliği bölgenin hediyelik eşyası konumuna gelmiş, sevindirici bir gelişme..Yozgat'ın Tanıtımı adına umut veriyor. 
Kültür Sanat Festivali Cuma Akşamı Yozgat Mehteran takımının  Gösterimi ile başladı.Protokol Konuşmalarının ardından şair ve yazarlar sahne Aldı. Daha Sonrada Aydıncıklılar sanatçıların Türküleri ile coşup Eğlenceye doydular. Gece geç saatlere kadar devam eden program büyük bir ilgiyle takip edildi.
Kültür ve Sanat Festivalleri halkı kucaklaştırıyor kaynaşmayı ve kardeşlik Duygularını pekiştiriyor. Bir ilin - ilçenin tanıtımına katkı sağlayan unutulmaz proğramlar olarak hafızalara kazınıyor.
Cumartesi günü ise Meşhur Şebek Yaylasında yayla şenliği vardı. Yayla Şenliği'ne de katıldık. Güzel manzarası, Soğuk Suları ve Eşsiz Doğa güzelliği ile ilgimizi çekti Şebek Yaylası. Yayla halk Şöleni'ne ev sahipliği yaptı. Coşku ve şenlik doruğa çıktı. Aydıncıklılar, şair ve yazarlar yayla Şenliği'ne yoğun bir ilgi gösterdiler.
Ilçesini Tanıtma adına güzel bir etkinliğe ev. Sahipliği yapan Başkan Ahmet Koçak'ı ve ekibini gönülden tebrik ediyor emeklerine teşekkür ediyoruz. Unutulmayacak güzel bir Festivaldi, Yozgat ve Aydıncık adına oldukça mutlu olduk. Tüm emeği geçenleri kutluyoruz.