Yozgat'ta resmi kurumların kullanımındaki binalar birer, ikişer boşaltılıyor. Boşaltılan bu binalar ise boş duruyor.
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü yeni binasının inşa edilmesinin ardından, boşalan İl Özel İdaresi'ne ait bina boşaltıldı. Önce Diyanet İşlerine verileceği bildirildi, şimdi akibeti meçhul.
Yozgat Müftülüğü, Çapanoğlu Kentpark bölgesinde işadamı Bilal Şahin tarafından inşa ettirilen komplekse taşındı. Binası boşaltıldı, akibeti meçhul.
Sosyal Güvenlik Kurumu binası inşa edilince, İl Özel İdaresine ait SSK tarafından kullanılan bina ile birlikte Bağ-Kur tarafından kullanılmakta olan bina boşaltıldı. Akıbetleri meçhul.
Askerlik Şubesi yeni binasına taşındı. Kent merkezindeki tarihi yapı boşaltıldı. Birden fazla taliplisi çıktı ama boş duruyor.
Bir çırpıda aklıma gelen bunlar. Belki daha da vardır. Önümüzdeki dönem içerisinde de bunlara yenileri eklenecektir.
Yozgat'ın konut ihtıyacı büyük oranda karşılandı. Özellikle yaz dönemlerinde konut kiraları yüzde yüze varan zamlara muhatap olurdu. ''Gurbetçiler gelecek, yüksek kira geliri bulunan bu binaları satın alıp, memleketine gelir getirici yatırım yapacak'' düşüncesinden hareketle uygulanan yöntem iflas etti.
Şimdilerde işyerinde sıkıntı yaşanıyor. İşyeri kiraları aldı başını gidilyor. Yozgat'ta aslında işyerinin varlığı da tartışma konusu. Zira 4 metrekarelik alanlara işyeri deniliyor, halbuki o binalar işyeri değil, dükkan. Bir çoğu depo olarak bile kullanılacak nitelikte değil.
Yozgat il merkezinde işyerleri olarak adlandırılan yerlerin en iyisinin kirası bin lira ancak eder. Metrekare hesabını dahil ettiğimizde ikiye katlanır. Ama Yozgat'ta en küçük, sıradan bir dükkana istenilen kira bedeli 500-600 lira. Kira artışları da devam ediyor. Her yıl, bazıları ise 6 ayda bir kiraya zam istenmesi nedeniyle boş duruyor. Aylardır, hatta bir yıla yakın süredir yüksek kira talebi nedeniyle boş bulunan işyerleri mevcuttur.
Sosyal Sigortalar Kurumu'nun daha sonra da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kullanılan kent merkezindeki eski Saray oteli boş duruyor. Diğer tarafta İl Emniyet Müdürlüğü eski hizmet binası boş duruyor. Buna karşılık Yozgat'ta işyeri sıkıntısı çekiliyor. Kira fiyatları aldı başını gidiyor. Bana tezat geliyor.
Resmi kurumlar  tarafından boşaltılan binalar, bir başka resmi kuruma tahsis ediliyor. İşyeri olarak kullanılan resmi kurumlara ait bazı binalar ise boşaltıldıktan sonra atıl duruma getiriliyor.
Özel İdaresi ve Belediyenin bir başka görevi de piyasaları rahatlatmak, halkın ihtiyaçlarını karşılamaktır. Fiyatların dengesini sağlamakta yine onların görevleri arasında bulunmaktadır.
O nedenle boş tutulan ve ne olacağı konusunda kararsızlık yaşanılan bu binalar yapılacak tadilatlar sonrasında iş merkezi haline getirilebilir. Böylece kent merkezindeki işyeri sıkıntısı ve buna bağlı kira artışlarının önlenmiş, önüne geçilmiş olunur.