ANKET çalışması yapılıyor, bir süredir Yozgat'ta. Beni de aradılar, ''Yozgat'ta mı ikamet ediyorsunuz?'' sorusunu yönelttiler, ''Evet!'' yanıtını verdim ama telefonu kapattılar...

Benim dışımda tanıdığım her kes ile görüşmüşler. Sorular sormuşlar, Yozgat Belediyesi ile ilgili. ''Tekrar oy verirmisiniz?'' sorusu yöneltilmiş. Genel seçimlere yönelik sorular da varmış...

Sonuç nedir bilemiyorum ama bir laf vardır 'Görünen köy için kılavuza gerek yok!' diye. Yozgat'taki sonucu da hep birlikte üç aşağı beş yukarı tahmin ediyoruz. 

Yozgat Belediyesi ciddi bir sıkıntı içerisinde. Belediye yönetiminin neden olduğu bu sıkıntıya çözüm aramak yerine daha da keskinleştirme telaşıyla hareket ediliyor.

Vatandaş sosyal medya hesabından, su borcunu ödemek için saatlerce kuyrukta beklediğini söylüyor, görüntü paylaşıyor, belediyeden ''Yalan!'' feryatları yükseliyor. Paylaşımı yapanın art niyetli olduğu ileri sürülüyor. Dahası var. 

''Ben yaptım oldu'' anlayışı hakim kılınmış durumda. ''En iyisini biz biliyor, biz yapıyoruz'' havası estiriliyor. Yanlışlar bir bir ortaya çıktığında ise sorumluluğu kimse üzerine almıyor, yine birileri suçlanıyor. Yapılan yanlışlık, yeni bir yanlış ile gece yarılarında çözülmeye çalışılıyor.

Yanlışı göstermemek belki günü kurtarmak için geçerli kılınabilir. Ama orta ve uzun vadede ortaya ciddi sorunlar çıkacağı da kesindir. Gerçeklerin er ya da geç bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu var. O nedenle, Yozgat Belediyesine yönelik yapılan anket sonuçlarını merak etmiyorum, tahmin ediyorum.