YOZGAT gazetelerinde bir haber paylaşıldı." Ankara da Yozgat Zirvesi" başlığı ile. Sevindirici bir haberimiz, müjde var mı diye dikkatlice okudum. Ancak dikkatimi çeken müjdeli bir habere rastlamadım.
Çankaya Köşkü'nde yapılan toplantıya Başbakan Yardımcısı, hükümet sözcüsü hemşehrimiz Say'ın Bekir Bozdağ başkanlık etmiş. Toplantıya, Yozgat milletvekilleri, Yozgat valisi, Bozok Üniversite'si Rektörü ve Tarım Hayvancılık Il Müdürü katılmış.Yozgat'ın öncelikli sorunları ele alınmış. Ancak ALINAN kararlarla ilgili somut bilgilere yer verilmemiş.
Umut ederiz ki: sorunlar en üst seviyede ele alınıp çözüm yolları Gündeme taşınmış olsun!.. Ümidimiz ve Beklentimiz bu yöndedir, inşallah diyoruz.
Yozgat'ın ne sorunları var? Ne sorunu yok ki; diyesimiz geliyor. Ama biz bir kaçını sıralayalım. Şehirden Göçü nasıl durdurabiliriz? İşsizliğe nasıl çözüm bulabiliriz? Fidan gibi gençlerimiz işsiz ve umutsuz. Sulu Tarımı nasıl hızlandırabiliriz? Çiftçiye, üreticiye, esnafa devlet desteğini sağlayıp Yozgat Ekonomisini nasıl canlandırabiliriz? Bu Şehr-i köy ya da kasaba görünümünden nasıl kurtarabiliriz? Ne yapıp yapıp önemli manada bir devlet yatırımını Yozgat' a taşıyıp 10-15 bir insanımızı buralarda, nasıl istihdam edebiliriz?
Bunları sıralayıp artırmamız mümkün. Ancak Yozgat ve sorunları masaya yatırılacaksa iktidarı, muhalefeti ve sivil toplum örgütleriyle birlikte organizeli bir çalışma yürütmeli. Tamam doğrudur, Lokomotif güç iktidar temsilcileri ve yöneticilerimizdir. Bunda mutabıkız, yalnız bir de muhalefetin ve Basının sık sık eleştirdiği Gündeme taşıdığı konular var... Bunları hep birlikte mütalaa edip organizeli bir şekilde ele almak ve tartışarak Yozgat adına ciddi önemli adımların atılması gerekmez mi?
Yozgat'a yapılanlar yok mu? Elbette ciddi ve önemli atılımlar var. Başlangıç noktasında olup bitirilmeyi bekleyen proje ve çalışmalar var. Teşekkür eder alkışlarız. Lakin Yozgat adına ciddi iki sorun var. Bir bu şehir göç vermeye- küçülmeye devam ediyor, işsizlik artıyor ve Yozgat ekonomisi istenilen seviyeye ulaşamıyor. İki şehir modern Yapıya kavuşamadığını için sıkılıp kalmış durumda yeni bir yerleşim ve gelişim alanı yakalayamıyor.
Devlet yatırım yapmıyor mu, diyeceksiniz. Rakamlar tamam devlet desteği ve teşvikler de tamam. Lakin bu istihdam ve yatırım konusunda olmayınca şehrin ekonomisinde bir rahatlama sağlanamıyor. Zenginimiz, iş adamlarımız yatırım yapsın, ancak bunu da başaramıyoruz. Geriye devlet Baba'nın şefkatli elleri kalıyor. Ciddi bir devlet Yatırımı Yozgat'ı kalkındıracak ve geliştirecektir. Devlet artık fabrika açmıyor? Diyoruz! Ama devlet geleceği ve güvenliği adına bazı konularda ciddi adımları atması kaçınılmaz oldu. Işte bu yatırımların birisi de mutlaka Yozgat'a yapılmalıdır diyoruz.
Bilmem Yozgat'ın devlete olan bağlılığını ve desteğini; İktidar  Partisine olan güven ve onayını telaffuz etmeye gerek var mı? Öyle ise bunun bir vefa borcu olmalı değil mi? Bence de olmalı....