BAYRAM Trafiği can almaya devam ediyor. Hem bayram arifesinde hem de bayram sonunda meydana gelen trafik kazaları can yakmaya ve  aile ocaklarına ateş düşürmeye devam ediyor. Ülkemiz  bir trafik terörü ile karşı karşıya, İstatistikler şunu gösteriyor; Trafik terörü  anarşinin de önünde yer alıyor ve her yıl 3- 5  bin  insanımızı  trafikte kaybediyoruz. Binlerce insanımız yaralanıyor, sakat kalıyor ve milyonlarca liralık maddi hasar meydana geliyor. Dikkatsizlik, dalgınlık, krallara uymama, halsizlik yorgunluk, hatalı solama, alkol ve kırmızı ışıkta  geçme gibi nedenlerle kazalara davetiye çıkarıyoruz.
Her trafik kazası bir felaket yaşatıyor, ocaklar sönüyor yuvalara ateş düşüyor, ateş düştüğü ocakları yakıp kül ediyor. Trafik canavarını ciddiye almamak bize pahalıya mal oluyor.
Trafikte biz nerede yanlış yapıyoruz diye düşünüp, ciddi tedbirler almak zorundayız. Şüphesiz ki, bu konuda gelişmiş ülkeleri örnek almak  durumundayız. Trafik kazalarını aza indiren ülkeler ne yapmışlar, nasıl tedbir almışlar bunu gözden geçirmek zorundayız.
Ülkemizdeki kaza nedenleri arasında sürücüyü, aracı, yolu ve yolcu kusurlarını sayıyoruz. Bu hataların başında sürücü kusurları ile yaya kusurları  geliyor. Kazaların ana nedenleri arasında sayılan eğitim yetersizliğini bir türlü giderebilmiş değiliz. Ne hikmetse bizim insanımız eğitimden kaçıyor. Bizim insanımıza Trafik eğitimi deme ne dersen de…Cehalet maalesef trafik cehaleti.
Ülkemizde trafik eğitiminin yeterli olduğunu savunmak yanlış olur.. Kursların yüzde sekseni devam konusunda sıkıntılar yaşıyor, trafik eğitimini zaruri kılmak en öncelikli görevimizdir. Devlet Trafik eğitimini ciddi şekilde takip etmek zorundadır. İlkokuldan üniversiteye kadar  Ciddi bir eğitim şart, tabii ki bu eğitim Trafik eğitimidir. Yani her birimize sorumluluk düşüyor. 
Sürücü eğitimini belirli şartlara bağlayıp zaruri hale getirirken araç ve yol durumunu da gözden uzak tutmamak lazım. Bir çok gelişmiş ülkede araç modelleri yüksek, yollar standartlara uygundur. Toplu taşımacılık teşvik edilmekte, araç karmaşasından trafik uzak tutulmaktadır. Az vasıta ile çok insanı en seri şekilde varacağı yere taşımak temel hedef oluştur.             
Yaklaşık 20 yıldır bir şekilde trafik eğitiminin içinde olan insanlarız birileri çıkıp da :” Sizin Trafikte bir çözüm öneriniz var mı? Siz ne düşünüyorsunuz ? demedi. Birilerinin çıkıp bu konuda uzmanları toplayıp; “Biz nerede yanlış yapıyoruz?” dediğine rastlamadık. “Gelin bakalım arkadaşlar, bu konudaki görüşünüz nedir, teklifleriniz nelerdir?” diyen birileri lazım…
Ülkemizdeki trafik katliamlarını, trafik terörünü gözlemleyenlerimiz ne yazık ki çok az. Canavarlaşan ve çıldıran bir terör var; bu da maalesef “Trafik Terörüdür”.Kısa sürede ciddi tedbirler almak ve bu tedbirleri de uygulamaya koymak mecburiyetindeyiz. Alınacak tedbirler arasında; Trafik Bakanlığı da dahil, trafik eğitimi devlet eliyle zorunlu hale getirilmeli, trafik yasası yeniden ele alınmalı, toplu taşıma araçları, raylı taşımacılık devreye sokulmalıdır. Trafikle ilgili birimler aynı kurumda toplanmalıdır.
Yozgat Trafiğini de ele aldığımızda apayrı bir karmaşayla karşılaşıyorsunuz. Park sorunu da dahil, kuralların hiçe sayıldığı ve Trafiğin keşmekeşlik yaşandığı bir şehirde bulunmanın acısını hissediyorsunuz. Yozgat Trafik konusunda başlı başına ayrı bir sorun teşkil ediyor.. Akan trafikte ciddi  bir yavaşlama ve park sorunu var…. Bayram arifelerinde ve bayram sonlarında araç kullanırken çok daha fazla dikkatli davranmamız ve kurallara harfiyen uymamız bize huzurlu bir bayram geçirmemizi sağlayacaktır.  Aksi takdirde- Allah Korusun- bayram bizim için acı- gözyaşı ve hüzün olur. Rabbim kaza ve beladan uzak eylesin. Huzurlu bir bayram geçirmenizi dileriz.