ALTIN KALPLİ İNSANLARIN KÖYÜ ALTINSU

Milli ve manevi değerlerine yüreklerinden bağlılıkları ve asil ruhlu, vatansever insanlarıyla tanınan Altınsu; Saraykent ilçemizin en güzel köyü olarak bilinir. 

Havası, suyu, toprağı ve güleryüzleriyle Altın gönüllere sahip Altınsulular, yardımseverlik, misafirperverlik, vefa, cömertlik ve fedakarlık gibi unutulmaya yüz tutmuş erdemlerin hepsini yaşayıp, yaşatırken, imrenilir bağlılıklarıyla da örnek güzelliklere imza  atıyorlar.

     Köyü, köylüsü ve memleketi için samimi emekleriyle hizmet üreten Altınsu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Efsane Başkanı Murat BABACAN ve birbirinden çalışkan Selim ÖZDEMİR, Önder ŞAHİNER, Uğur GÜNEŞ ve Mustafa UYUŞMAZ gibi değerlerden oluşan yönetim kurulu, sadece köylerini değil tüm Yozgatımızın adını yükseltip yüceltirken şehrimiz ve insanına da büyük saygınlık kazandırıyorlar.

    Her yıl iftar, arabaşı, gezi, piknik, şenlik vs. gibi birbirinden renkli organizasyonlarla biraya gelip komşuluk akrabalık ve hemşehrilik bağlarını güçlendiren Altınsu Köylüleri, kaynaşma, dayanışma ve yardımlaşma konularında bırakın Başkenti tüm şehirleri imrendiriyorlar. Atalarından gördükleri misafirperverlik, tevazu ve cömertlik ilkelerini liyakatıyla uygularken, kültür ve geleneklerini deforme etmeden sergiliyorlar.  
    
    Samimi memleket sevdası ve dürüst kimliğiyle herkes tarafından güvenilerek sevilen çalışkan Dernek Başkanları Murat BABACAN ve birbirinden has karakterli arkadaşları, iş ve zamanlarından feragat ederek köylüleri için sürekli hizmet üretiyorlar. Geçtiğimiz gün Yozgatlı Dernekler Federasyonunda vermiş oldukları muhteşem bir iftar sofrasında Altınsu Köylüleri ile Ankara merkezli siyaset, bürokrasi, iş dünyası, yargı, basın ve akademik camiadan oluşan onlarca renkli simayı bir araya getirdiler. 

    Katılımcıların hayranlıkla izlediği zengin menülü iftar programında, Başkan Murat BABACAN; “Yozgat’a ve köylülerine her zaman hizmet etmekten gurur duyduğunu” söyleyerek, “Altınsu ve Yozgat, hepimizin uğruna çekinmeden can verebileceğimiz baba ocaklarımızdır. Bu kutsal topraklara harcanan her emek kutsal, her niyet halis ve her girişim asil ruhumuzun azmi ve göstergesi olacaktır.” Dedi.

    Eşsiz nezaketi, beyefendiliği ve memleket sevdasıyla bilinen ve Ankaranın en sevilen değerlerinden biri olan Altınsu Derneği Başkan Yardımcısı Selim ÖZDEMİR ise, “Bizim inancımızda kalabalık sofra berekettir. Helede bu sofra gönülden paylaşımların yapıldığı İftar sofrasıyla bereket yüze katlanır. Altınsu Köyü’nün sofrası ve gönlünde sadece köylülerimizi değil tüm Ankara’yı görmek istiyoruz. Biz büyüklerimizden böyle gördük. gönlümüzü cömertlikle açınca berekette haliyle katlanarak geliyor dedi. Başkan Murat BABACAN eski başkan Şevket GÜZEL’in emekleri ve önderliklerini de anlatarak kendisine saygı ve teşekkürlerini iletti.  

    Birbirinden güzel gönüllü Yönetim kurulu üyeleri Önder ŞAHİNER, Uğur GÜNEŞ ve Mustafa UYUŞMAZ tüm misafirleri kendi evlerine gelmiş gibi teker teker ilgilenerek hürmet gösterirken, “Bizim köyümüz ve köylülerimizin sofrası açık, sohbeti hoş ve erdemi yüce insanlardır.” Diyerek hepimize teker teker hoşgeldiniz dediler.    

Bir araya gelmenin, aynı sofraya oturmanın keyfini, muhabbetini yaşayan Altınsu Köylüleri yemek öncesi ve sonrası sohbetlerinde Dörtatlı Pınar’dan, Pöfrek’den, Anse Pınarı’ından su içtiklerinden, Ağcalı, Ağrarenin Dere, Garpuz Ören, Bağlıca, Hıtay, Kelbekir Yeri, Killik, Mamerlik, Ağ Bayır ve Handeresi gibi mekanlarda mal güttüklerinden, boğ-bostan ektiklerinden, Niyesin Osman, Arifagil, Çıtağan Hasan, Hacı Yonus, Halil Ağa ve Dedekâa’nin odalarında yemek yiyip bayramlarda şeker topladıklarından, Hasan Çavışın, Velinin Oğlunun ve Dombiğin Ahmet’in bostanlıkları nasıl yolduklarından, Çolah Ahmet, Teneke Memmed, Halilin Celal, Abdinin Haceli, Kel Guruğun Emin, Gıcığın Şükrü, Veliin Kor Memmed, Hasan Çavuşun İrbaham, Bidağan Dursun, Abdinin Üsüyün, Hacımar, Deli Avradın Durah ve Miyesin Osman gibi sofrası açık Altınsuluların cömertliği, hanedanlığı ve babacanlıklarından, Gara Fatma, Ebe Anşe, Deli Avrat, Şahander ve Miyesin Nuruya’nın tüm çocuklara ayırt etmeden verdiği dürümlerden, Kor Çürüğün Umut, Deli Memmedin İsmayil ve İnce Osmanın gağnılarının gıcılamasına kadar bol bol iç geçirten anılarını tazeleyip, özlem giderirken, topluca hepsine ve tüm geçmişlerine Fatihalar gönderdiler. 

Dernek Yönetimi, Altınsu Köyünde halen Muhtar Adem BİÇER ve İbrahim TÜRK, Ahmet KOCATAŞ, Hasan GÜNEŞ, Tevabil BİÇER, Zekai ŞAHİNER, Aydın KAHRAMAN, Emin ÖZDEMİR, Yasin GÜNEŞ, Hacı Yunus GÜNEŞ, Satılmış BİÇER ve tüm köylülerinin insan ayırt etmeden herkese gönül cömertlikleriyle sofra kurduklarını, ağırlama ve uğurlamalarıyla eşsiz misafirperverlikler sergilediklerini anlattılar. 

Altınsu Köyü Derneği ve Altınsu Köylüleri saygı, görgü, cömertlik ve misafirperverlik adına yaşattıkları güzellikle sadece kendilerini değil tüm Yozgatımızın adını zirveye taşıdılar. Tüm misafirlerin imrenerek izlediği bu güzel köyün birbirinden güzel insanları, yüreklerindeki asalet ve cömertlikle hepimize eşsiz bir güleryüz ikram ettiler. Oluşturdukları atmosfer kendilerini ve bizleri gururlandırırken, Altınsu köylüleri, Başkan ve yönetim kurulundan sık sık bir araya gelinmesi için yeni etkinlik taleplerinde bulundular. 

Başarılarla süslü birbirinden güzel faaliyetlerini ilgiyle takip ettiğimiz Altınsu Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin misafiri olmak bizleride çok mutlu etti. Birlik ve beraberlik adına gerçekten takdir ve hayranlıkla izlediğimiz harika bir organizasyondu. 

Yozgat’ımızın yüz akı onurlu, yiğit, bilgili ve dürüst insanların yurdu Altınsu köylülerinin ahirete intikal eden büyüklerine Allahtan rahmet, yaşayan birbirinden kıymetli insanlarına sağlık, mutluluk ve uzun ömürler diliyorum. Milli ve manevi değerlerine, hemşehri kimliğine özünden samimice bağlı örnek kişilikteki vatansever çocuklarının, layık oldukları en yüksek makamlara gelmesi temennilerimle sonsuz sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. 
    
Saygılarımla