İSTİRİDYE: Beyin aktivitelerini artıran hafızayı güçlendiren çinko yönünden önemli bir kaynaktır.
ŞALGAM:
    Gözlere faydalıdır.
SÜT:
    Soğuk algınlığında etkilidir.
ACI BİBER:
Kan toplayıcıdır.
SOĞAN:
    Düzenli soğan yemek göğüs iltihaplarına ve nefes darlığında direnci artırır.
ISPANAK VE HAVUÇ:
    Ciğerlere ve göze faydalıdır.
YULAF:
Yulaf ve kabuklarının yenmesi nikotin isteğini azaltır.
BALIK:
Günlük bir miktar balık eti yada yağı tüketmek eklem iltihaplarından korunmayı sağlar. Ayrıca kalp damar hastalığı riski olanların yada bu hastalığa yakalanmış olanların kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.
PİRİNÇ KEPEĞI:
    Bağırsaklara faydalıdır.
LAHANA VE BUĞDAY KEPEĞİ:
    Bağırsakları kanser (kolon kanseri) oluşumundan korur.
DUT:
    İdrar torbası yangısını  (mesane iltihabı, sistit) önler.
MISIR GEVREĞİ:
    Yorgunluğu giderir.
ANANAS:
    Kemikleri güçlendiren kırılmaktan ve oynak iltihabından koruyan unsurlar içerir.
BAL:
    Sakinleştirir, yorgunluğu alır ve rahat uyumayı sağlar.
ZENCEFİL:
    Baş ağrısına iyi gelir.
SARIMSAK:
    Soğuk algınlığına, burun tıkanmasına ve iltihaplanmaya karşı etkilidir.
YEŞİL ÇAY:
    Kan damarlarındaki kolesterol tabakalarının oluşumunu azaltır.
KURU FASULYE YULAF VE CEVİZ:
     Göğüs kanserine karşı etkilidir.
LAHANA VE BUĞDAY KEPEĞİ:
    Göğüs kanserinde ve östrojen hormonunun düzenlenmesinde önemli rol oynar.
MUZ VE ZENCEFİL:
    Mide rahatsızlıklarına faydalıdır.
LAHANA SUYU:
    Ülsere karşı etkilidir.
DOMATES VE KARPUZ:
    Pankreas kanseri oluşumunu önler.
ÜZÜM SUYU:
    Kanı sıvılaştırır, inceltir.
ÖKSE OTU:
    Kan basıncını düzenleyicidir.
KARNABAHAR YER FISTIĞI VE MERCİMEK:
    İnsülini ve kan şekerini düzenleyicidir.
AVOKADO VE  ZEYTİNYAĞI:
    Kandaki kolesterol oranını düşüren unsurlar içerir. Atardamarların sağlıklı olmasını sağlar.