ŞALGAM:
Gözlere faydalıdır.
SÜT:
Soğuk algınlığında etkilidir.
ACI BİBER:
Kan toplayıcıdır.
SOĞAN:
Düzenli soğan yemek göğüs iltihaplarına ve nefes darlığında direnci artırır.
ISPANAK VE HAVUÇ:
Ciğerlere ve göze faydalıdır.
YULAF:
Yulaf ve kabuklarının yenmesi nikotin isteğini azaltır.
BALIK:
Günlük bir miktar balık eti yada yağı tüketmek eklem iltihaplarından korunmayı sağlar. Ayrıca kalp damar hastalığı riski olanların yada bu hastalığa yakalanmış olanların kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.
PİRİNÇ KEPEĞI:
Bağırsaklara faydalıdır.
LAHANA VE BUĞDAY KEPEĞİ:
Bağırsakları kanser (kolon kanseri) oluşumundan korur.
DUT:
İdrar torbası yangısını (mesane iltihabı, sistit) önler.
MISIR GEVREĞİ:
Yorgunluğu giderir.
ANANAS:
Kemikleri güçlendiren kırılmaktan ve oynak iltihabından koruyan unsurlar içerir.
BAL:
Sakinleştirir, yorgunluğu alır ve rahat uyumayı sağlar.ZENCEFİL:
Baş ağrısına iyi gelir.
SARIMSAK:
Soğuk algınlığına, burun tıkanmasına ve iltihaplanmaya karşı etkilidir.
YEŞİL ÇAY:
Kan damarlarındaki kolesterol tabakalarının oluşumunu azaltır.
KURU FASULYE YULAF VE CEVİZ:
Göğüs kanserine karşı etkilidir.
LAHANA VE BUĞDAY KEPEĞİ:
Göğüs kanserinde ve östrojen hormonunun düzenlenmesinde önemli rol oynar.
MUZ VE ZENCEFİL:
Mide rahatsızlıklarına faydalıdır.
LAHANA SUYU:
Ülsere karşı etkilidir.
DOMATES VE KARPUZ:
Pankreas kanseri oluşumunu önler.
ÜZÜM SUYU:
Kanı sıvılaştırır, inceltir.
ÖKSE OTU:
Kan basıncını düzenleyicidir.
KARNABAHAR YER FISTIĞI VE MERCİMEK:
İnsülini ve kan şekerini düzenleyicidir.
AVOKADO VE ZEYTİNYAĞI:
Kandaki kolesterol oranını düşüren unsurlar içerir. Atardamarların sağlıklı olmasını sağlar.