Kuruluşundan beri Yozgat Ak Parti ve yöneticilerine destek veriyor, yanlarında oluyor. En zayıf günlerinde dahi bu desteğini devam ettirip Yozgat’tan 4 milletvekili çıkardı. Bu bir  vefa örneği değil midir?
Ak Parti Yozgat İl Başkanı Sayın Harun Lekesiz “ Yozgat Çalıştayından “ bahsediyor. “Gelin birlikte Yozgat’a sahip çıkalım “ diyor. Amenna ve saddakna… Yozgat için kafa yormak hizmeti seferber etmek ve fikir yürütmek hepimizin görevi…Ancak şu an iş başında Ak  parti Hükümeti var. Yozgatlı da bu partiye sahip çıkıyor. Geriye ne kalıyor?  Yozgat ve Yozgatlıya vefa borcunu ödemek.
Yozgat’ın öne çıkan değerleri var. Nedir bunlar.? Tarımı, Ziraaati,, Madenciliği, hayvancılığı ve Tarihi mekanları- Kaplıcalarıdır. Acil olan sorunları nedir? İşsizlik, sağlık,  yatırım – üretim ve devlet yatırımlarının yetersizliğidir… Esnafın, çiftçinin ve köylünün desteklenmesi üretime yönlendirilmesi gerekir
Şehrin ufkunu açacak yatırımlar yetersiz mi? Evet… Yozgat ciddi manada göç veriyor ve şehir boşalıyor mu?  Evet…Şehrin insanları Eğitim, sağlık ve iş sorunları nedeniyle başka şehirlere göçüyor  mu? Evet…O halde bu şehrin yatırıma, istihdama, devlet  yatırımlarına ihtiyacı var  demektir.    
Tarımımız ( Köylümüz üretime)  teşvik edilmeli , sanayimiz- esnaflarımız teşvik edilmeli, üretime ve yatırıma yönelik faaliyetlere ağırlık verilmeli…   Yıllardır ihmal edilmiş olan Termal Turizmimiz modern yatırımlarla canlandırılmalı. Şehrin ufkunu açacak devlet yatırımları  kazandırılmalı..
Yozgatlının arzu ettiği “ Acemi Birliği” tekrar gündeme  getirilmeli;  Bölge Hastanesi bir an önce tamamlanmalı; ciddi manada 15-  20  bin insanın çalışabileceği devlet ya da özel yatırımcılara  kapı aralanmalı. Şehre  ciddi modern Belediyecilik anlayışı hakim kılınmalı; Bozok Üniversitesi  hızla geliştirilerek öğrenci sayısı 50- 60 bin gibi önemli sayıya ulaştırılmalı…
Yozgat Sorgun, Sarıkaya Yerköy, Boğazlıyan, Akdağmadeni ve Saraykent de var olan kaplıcalar geliştirilerek Termal Turizme kazandırılmalı, Yozgat iç ve dış Turizm turlarına dahil edilmeli. Bir yandan da şehrin tanıtımına ağırlık verilmeli. Yozgatlı zenginlerimiz, iş adamlarımız ve üretim sahibi kişiler  şehrimize davet edilerek teşvik edilmeli ve devlet desteği ile desteklenmelidirler.
Yozgat Hava alanı bir an önce kurulmalı, Hızlı Tren yapımı  kısa zamanda tamamlanmalı, Şehrimizden geçen Uluslararası kara yolu dünya standartlarına kavuşturulmalı. Yozgat’a kalıcı ve ciddi devlet yatırımları kurulmalı…Yozgat’ın işsizlik, eğitim ve sağlık sorunları hızla giderilmeli ve şehirden başka yerlere  giden göç durdurulmalı..Göçün ana nedenleri  masaya yatırılmalı ve etkin tedbirler alınmalı…..
Laf olsun diye değil, ciddi mana da “ Yozgat Çalıştayına” fikir yürütebilecek emek ve zaman ayıracak  aydınlar bilim adamları ve siyasilere ihtiyacımızın olduğu unutulmamalıdır. “ Sevdamız Yozgat “ diyenlere Yozgat İçin çalışacak kapasitede olan hemşehrilerimize ihtiyacımızın olduğu unutulmamalıdır. Artık  bu şehrin “Laf Üretenlere”  değil iş yapacak insanlara ihtiyacı vardır.
Sonuç olarak söylemek gerekirse; Derdi ve  Sevdası Yozgat üstüne  olanların sesini yükselteceği, emek ve çaba harcayacağı bir döneme kapı aralamak zorundayız. Yozgatlının kandırıldığı, uyutulduğu, oyalandığı ve  aldatıldığı bir dönemde; yeter demek için bilmem daha ne  kadar beklememiz gerekiyor??
Sözün Özü: Yozgatlı Ak Partiye vefa borcunu ödedi,  Ak Parti de Yozgat’a  olan  vefa borcunu ödemelidir…Yozgatlının yüzü gülmeli ufku açılmalı ve insanca yaşayabileceği bir şehre kavuşmalıdır.