Yozgat Ak Parti sıralaması nasıl olacak? Hem Ak Parti için hem de MHP için sıralamanın önemli olduğunu düşünüyoruz. MHP’yi değerlendirmeyi bir başka yazımıza bırakarak;  Ak Partinin sıralama listesi nasıl olacak onun üzerinde duralım.
Temayül yoklamasına katılan 34 aday adayı vardı. Bekir Bozdağ’ı saymazsanız iki de vekilimiz var  toplam 36 aday. Temayül de herkes kendisini  birinci ilan ediyor  ama,  gerçeği sadece genel merkez biliyor.Bunun yanı sıra bir de kamuoyu yoklaması yapılacak. Her iki sonuç da Ak Parti Genel merkezinde değerlendirmeye tabi tutulacak. Adayların medeni  cesaretine saygı duyuyoruz.
Güçlü isimlerin yanı sıra sıradan  aday  adayı olmuş arkadaşlarımız da var. Birçoğunun ismini yeni duyuyoruz dersek yanlış ifade etmiş olmayız. Bazıları için kamuoyu “ Bu adam Yozgat için ne yaptı?” diye soruyor..  Aralarında Başarı grafiği düşük olanlar da var. Ama biz de varız demişler, ne diyebiliriz ki?
 “ Ağzı olan konuşuyor “ diye bir reklamımız  vardı hatırlarsanız. Şimdi de parası olan “Ben de varım!”  diyor. Beş bin TL si olan ben de adayım diyor. Nasreddin Hocanın: “ Parayı veren düdüğü çalar “ misali… Parası olan ben de varım dedi ve aday adayları listesindeki yerini aldılar. Yalan mı söyleyim şimdi  ben cesaret edemedim cesareti olanları  da kutluyorum,  isteklerine de saygı duyuyorum.
******************
Adaylarla ilgili isim isim değerlendirme yapmanın kendi adıma doğru olmayacağını düşünüyorum. Genel  olarak değerlendirdiğimizde öne çıkan  isimler var. Yusuf Başer, Abdulkadir Akgül, Osman Coşkun, Taner Demirer, Ayhan Çelik, Osman Güneş, Osman Doğan, Nurullah Nurdoğan, Fahri Açıkgöz, Burhan Güvenç  gibi…
Siyasi kariyerlerini, kültür birikimlerini, Yozgat Kamuoyu tercihlerini ve  genel merkez şanlarını değerlendirdiğimizde (Kendi  adıma ifade ediyorum ki: ) 1- Yusuf BAŞER,  2- Abdulkadir  AKGÜL, 3- Taner DEMİRER, 4- Osman COŞKUN  isimleri öne çıkıyor. Bu sıralama değişebilir mi? Elbette değişebilir. Siyasetin zemini kaygan ve kaypaktır….Kıran kırana bir mücadelenin yaşanacağını da söyleyebiliriz.
1- Yusuf BAŞER:  Genel Merkezle diyalogu var, Çalışmaları göz dolduruyor, Yozgat Kamuoyunda tanınan ve bilinen bir isim olarak öne çıkıyor. Bakan  olabileceği  de düşünülen bir isim.
2- Abdulkadir AKGÜL: Siyasi bir birikimi var, Genel merkezle diyalogu  iyi, geçen seçimlerden dolayı mağdur edildiği düşüncesi hakim, onun da bakan olabileceği düşünülüyor.
3- Taner DEMİRER: Taner Hoca Ankaralı Yozgatlılar tarafından övgü ile söz edilen bir isim, Genel Merkezle diyalogu ve  iyi birikimi itibariyle Sağlık Bakanı olabilecek bir isim olarak değerlendiriliyor..
4- Osman COŞKUN: Eski millet vekillerden; Çalışmaları ve gayretiyle eskiyi silmek isteyen ve Yozgat için çalışabileceği değerlendirilen bir isim olarak düşünülüyor.
Bu değerlendirmeleri neye göre yapıyoruz?  1- Yozgat Kamuoyunun tercihi, 2- Genel Merkezle diyalogunun  olması, 3- Halk Arasında sevilip sevilmeme- ya da tanınıp tanınmama durumu, 4-  Siyasi ibrenin kime yakın olabileceği konumu…
Bu sıralama tamamen kendi değerlendirme ve tespitlerimize aittir. Zaman haklılık konusunda bizi doğrulayacak ya da yanıltacaktır. İsimlerle ilgili hiçbir saplantımız veya  iddiamız olamaz. Bizi Yozgat ve Yozgatlılık ilgilendiriyor. Yozgat’a hizmet edecek herkes bizim  baş tacımızdır. Eder mi, edemez mi onu da ancak zaman gösteriyor.