Dün ajanslara düşen haberi okuyunca aslında şaşırmadım.
AK Parti istişare toplantısının Nevşehir ile Kozaklı ilçesindeki termal tesislerinde yapılmasında garipsnecek pek bir şey yok.
Zira, Yozgat olarak tezatlıklarla dolu bir görüntümüz var, uygulamalarımız mevcut.
Fırıncı ürettiği ekmeği yemezse, lokantacı yaptığı çorbasını içmezse, terzi söküğünü dikemezse, berber başkasına traş olursa o zaman o ustalara, işletmelere kim güvenebilir ki?, elbette hiç kimse güvenmez, güvenmeyecektir de...
Yozgat olarak elimizde kaplıca tesislerimiz var, turizm bölgelerimiz var, tarımsal üretimlerimiz var ama biz bu değerlerimizin adresini bile bilmiyoruz, tarımsal ürün ihtiyaçlarımızı dışardan karşılıyoruz, sonra çıkıp, ‘‘Yatırımcı neden yatırım yapmıyor?, turist neden gelmiyor?, ürünlerimiz neden alıcı bulmuyor, çürüyor?’’ diyerek, dert yanıyoruz.
İktidar partisi istişare toplantısını Kozaklı’da yaparsa, Sarıkaya, Sorgun’daki tesislere kim ilgi gösterir, Yozgat’ın diğer ilçelerdeki termal kaynakların değerlendirilmesi için kim yatırım yapar?... 
Bir taraftan yatırım yapılması için, üretim yapılması içinçağrılar yapıyoruz, ‘‘Bizim ürünlerimizin, bizim hammaddemizin daha kaliteli olduğunu’’ söylüyoruz. Söylemlerimizin gereğini yerine getirmek yerine tam aksini yaparak, bir anlamda kendi ürünlerimizin kalitesizliğinden dem vurmuş oluyoruz.
İşte bu nedenle AK Parit teşkilatının Kozaklı’da istişare toplantısı yapmasını pek yadırgamadım. Öncelikle bizler bunun yanlışlığını kabul ederken, doğru olanı da hayata geçirmekle mükellefiz.
Daha önce de bir kaç kez konuya değindim, gündeme getirdim., ‘‘Yemediğinizi, içmediğinizi’’ başkalarına ‘‘Yediremezsiniz, içiremezsiniz’’, sadece kendi kendinizi kandırırsınız.
Yozgat’ta üretime yönelik, hizmet sektörüne yönelik işletme sayısı ikiyi geçmez, sektörel bazda. O halde ihtiyaçlarımızı bu sektörlerden karşılamaya yoğunlaşmak durumundayız. 
Sorgun’da termal turizm tesisleri var. Bu tesislerden bizler yeterince yararlanır işletmede kaliteli hizmet verirse o zaman başkalarının dikkatini çeker. Yatırımcı bu sektörde yatırım yapmak için kolları sıvar sadece Yozgat’tan değil Yozgat dışındanda insanlar buraya gelir iç turizm gelişir.
Aksi takdirde biz kendi işletmelerimize sektörlerimize sahip çıkmadığımız zaman yatırım “talep etme, yakınma” gibi hakkımızda ortadan kalkar.
Siyasi partiler bulundukları şehirlerin illerin gelişmesinde siyasal anlamda öncü durumundadır. Hele hele bu siyasi kuruluş iktidarı temsil ediyorsa o zaman söylemleri ile birlikte yaptıklarına da dikkat etmek zorundadır. AK Parti teşkilatının Yozgat yerine Kozaklı’da istişare toplantısı yapması bu nedenle yadırganıp eleştiri oklarını çevrilmesine neden olmuştur. Sadece iktidar partisi ya da siyasiler değil sivil toplum örgütleri de temsil ettikleri grup adına yaptıklarından ve yapacaklarından sorumludur. Herkes sorumluluğunu yerine getirirse o zaman bu tip yazılarda ortaya çıkmaz.