YOZGAT'ın  riskli bölgeleri gösteren renklendirilmiş Türkiye Haritası üzerinde az riskli iller arasında yer alması her kesimi sevindirdi. Özellikle yasaklardan, kısıtlamalardan ötürü ciddi sıkıntılar yaşayan 65 yaş ve üzerindekiler, okullarına gidemeyen öğrencilerin yanında, işyerlerini açamayan cafeler, kahvehaneler, lokantalar gibi ticari işletmelerin yöneticileri mutlu oldu.    

Ama bunlar içerisinde bir kesim vardı ki; mutlulukları fazla uzun sürmedi. Renklendirilmiş risk haritasının yayınlanıp, bu renklere bağlı olarak düşük riskli iller arasında yer alan Yozgat'ta kısmi ve kademeli bir normalleşme sürecinin uygulamaya konulacağı yönündeki paylaşımların altına mutluluklarını, sevinçlerini ve de dualarını ekleyen kahvehane işletmelerinin sahipleri ve çalışanları, günlerdir uyku girmeyen gözlerini, yastığa başlarını koyduklarında derin bir uykuya daldı. 

Sabah o heyecanla kalkıp, işyerlerinin kapılarını açtılar. Masaları, sandalyeleri, kahvehaneyi temizleyip, dezenfekte etmeden; daha önce demlikle yaptıkları çayı bu kez kazanla yapmak üzere suyu doldurup altını yaktılar. Oyun kağıtlarını, ıskartalarını temizleyip, dezenfekte ettiler. Öğleye kadar bu heyecanla yaptıkları temizliğin ardından öğle yemeği sonrasında gelmeye başlayacak müşterilerine beklemeye başladılar. İlk müşterileri geldi.

''Önce karnımızı duyuralım'' diyerek, bir masanın etrafına konuşlandılar. ''Şu masayı da hazırlayın da bir iki el de okey oynayıp, işimize dönelim'' dediler. Kahvehane yönetimi ve çalışanları oyun masasını hazırlaya dursun, içeriye giren görevli, işletme sahibine yöneldi, ''Açabilirsiniz, müşteri kabul edebilirsiniz ama oyun oynatılması yasak!'' uyarısında bulundu. Kahveciler işte o an çaresiz, yıkıldılar.

Şimdi kahvehane işletmelerinin sahipleri yaptıkları yorumların altına yeni yorumlar karalıyorlar. Önceki olumlu yorumları gururla karşılayıp, kendilerine paye çıkartmaya çalışanlar, son yorumları görmezden gelmeye devam ediyor.