2022-2023 Eğitim ve öğretim sezonu Cuma günü son buluyor. Öğrenci ve öğretmenler yorucu bir sezonu daha geride bıraktı. Bunun üzerine ise Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yozgat’ta kaç kişinin eğitim aldığını, kaç kişinin karne alacağını ve kaç öğretmenin tatile gireceği bilgisini paylaştı.

Başarılı bir nesil yetiştirmek için var gücü ile çalışan eğitimciler verdileri emeklerin karşılığını karneye dökecek. Bütün bir yıl boyunca başarılı olmak amacıyla ter döken öğrenciler ise emeklerinin karşılığını alacak.

Öğretmen ve öğrencilerden engelleri aşan program! Öğretmen ve öğrencilerden engelleri aşan program!

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim kademelerine göre bir sene boyunca eğitim alan ve karne alacak olan öğrenci sayılarını tek tek açıkladı.

Müdürü Yazıcı’nın açıklamasına göre Yozgat genelinde toplamda 74 bin 277 öğrencinin karne alacağını duyurdu. Yazıcı’nın açıklamasına göre 8 bin 193 eğitim çalışanı da tatile girecek.

Tatile girmeden önce Yozgat’ta karne alacakların sayını bildiren Yazıcı, “Cuma gününden itibaren Yozgat genelinde okul öncesinde 8 bin 420, ilkokulda 20 bin 911, Ortaokulda 21 bin 395, ortaöğretim kademesinde 23 bin 551 olmak üzere 74 bin 277 öğrenci karnelerini alacak. Eğitim süreçlerinin başarıyla tamamlanmasında özveriyle gayret eden, 694 yönetici, 5 bin 832 öğretmen ve bin 667 personel olmak üzere 8 bin 193 eğitim çalışanı çocukların istikballerinin inşası yolunda emeklerini ve sevgilerini esirgemedikleri için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Alpaslan Demir

Editör: İleri Sosyal