YOZGAT’ı bu hafta liglerde temsil eden Futbol, Hentbol ve Voleybol takımları aldıkları galibiyet ile kendi liglerine damga vurdular. 
Futbolda Yozgatspor, Hentbolda Yozgat Bozokspor ve Voleybolda Sorgun Belediyespor rakiplerini yenerek taraftarlarını mutlu eden takımlar oldu. Futbolda Yozgatspor Pazar günü Arsuz Karaağaçspor maçı ile bu sezen ilk defa bir lig maçında taraftarı karşısına çıktı. İyi oynadığı müsabakayı da 3-0 kazanmasını bildi. Çalkantılı bir dönemden geçen, sezona başka bir hoca ile başlayıp, lige farklı bir isimle devam eden Yozgatspor, bu çalkantılı dönemde aldığı seri galibiyetler ve ligin üçüncü haftasını maç yapmadan bay geçirmesi kötü günlerin geride kalmasına ve takım içerisindeki birlik beraberliğin tekrar oluşmasına neden oldu. 
İyi bir seri yakalayan Yozgatspor ligde dörtte dört yaparak maç eksiği ile ikinci sırada yer alıyor. Kırımızı siyahlı ekip bu haftadan itibaren şampiyonluk yolunda birebir rakipleri ile oynayacak. Bu hafta Talas deplasmanına çıkarken, hemen ardından lider Nevşehirspor’u konuk edecek. Önündeki bu iki haftadan çıkaracağı 6 puan şampiyonluk yolunda çok büyük avantaj sağlar, hatta puan farkı bile açıp yoluna devam edebilir. Bu nedenle özellikle son iki haftada oynayacağı müsabakalar çok önemli. 
Bu ilk yazımda Yozgat’ı Hentbol Erkekler Birinci Liginde temsil eden Yozgat Bozokspor’a da değinmek istiyorum. Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de mücadele eden kırmızı siyahlılar sezon sonunda şansız bir şekilde düşmüştü. Bu sezon hiçbir kimsenin desteği olmadan yoluna devam etmeye çalışan Yozgat Bozokspor, oynadığı 5 karşılaşmada her şeye rağmen üç galibiyet alarak ligde beşinci sırada bulunuyor. Bu haftada deplasmanda İstanbul Üniversitesini yenerek haftaya damgasını vurdu. 
Öte yandan Yozgat’ı İkinci Lig’de temsil eden Sorgun Belediyespor Yozgat’ın bir diğer temsilcisi. Bu hafta kendi sahasında ligin ilk haftasında güçlü rakibi Çorum Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Bu müsabakada rakibine hiç set vermeyen sarı siyahlılar 3-0 müsabakayı kazanarak taraftarlarını mutlu etti. Sorgun Belediyesinin desteği ile sahaya çıkan sarı siyahlıların hedefi ise bu sene şampiyonluk. Bunun için ciddi transferler yapan Sorgun Belediyespor kalitesini de ilk müsabakada ortaya koydu. 
Velhasılı kelam, bu hafta Yozgat takımları liglere damgasını vurdu ve Yozgatlılara güzel bir hafta yaşattı.