Düzce Belediyesi Yozgat’taki GES tesisini devraldı Düzce Belediyesi Yozgat’taki GES tesisini devraldı

Yozgat Valiliği'nin düzenlediği ‘Türk Mutfağı Haftası' programında birbirinden lezzetli yöresel yiyecekler görücüye çıkarken, yarışmacılar en iyi anne kurabiyesini yapabilmek için hünerlerini sergiledi.

En Lezzetli ‘Anne Kurabiyesi' Yarıştı 2

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte Yozgat'a özgü geleneksel yemekler vatandaşlara ikram edildi. Aşçılık bölümü öğrencilerinin kurduğu stantta omaç, parmak çörek, testi kebabı, arabaşı çorbası, kaz yağlısı, incir uyutması, madımak, pezzik cacığı, tandır kebabı tanıtıldı.

En Lezzetli ‘Anne Kurabiyesi' Yarıştı

"EL LEZZETİMLE YARIŞMAYI KAZANDIM, ÇOK MUTLUYUM"

Etkinlikte ‘anne kurabiyesi' yarışması düzenlendi. Geleneksel tarifin dışına çıkmadan yapılan kurabiyelerin yer aldığı yarışmada lezzetler yarıştı.

Birinci olan Tülay Şekerci, "Yumurta, pudra şekeri, şeker ve undan kurabiye yaptım. Başka malzeme kullanmayacaktık. Yoğurdum ve yaptım. El lezzetimden dolayı güzel oldu. Jüri üyelerimiz de beğendiler. Çok sevindim, ilk defa böyle bir hediye alıyorum, çok mutluyum. Tadına bakanlar kurabiyemi beğendi. Güzel yorumlar aldım. Tarif isteyen olursa da paylaşırım" dedi.
Meydandaki programa katılan Büşra Şahbaş, etkinlikten sosyal medya sayesinde haberdar olduğunu ifade ederek, "Sosyalleşmek adına böyle etkinlikler güzel oluyor. Oğlumla geldim. Benim favorim madımak. Tadına baktım, gayet güzel olmuştu. Aile büyüklerimizle toplayıp bizler de evde yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA