İhaleler, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi uyarınca açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek.

Akdağmadeni Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından düzenlenecek ihaleler, Akdağmadeni Hükümet Konağı'nın birinci katında bulunan Vergi Dairesi Müdürlüğü Müdür Odasında, komisyon huzurunda yapılacak.

Akdağmadeni Hazine Arazisi (3)

İhaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerden, kimlik belgeleri, geçici teminat makbuzu, yetki belgeleri ve vekaletname gibi belgeler talep edilecek. Bu belgelerin ihale saatine kadar komisyona teslim edilmesi gerekiyor.

Satışa sunulan taşınmazlar şu şekilde sıralanıyor:

İlk taşınmaz, İbrahimağa Mahallesi Hapanardı mevkiinde yer alıyor. Bin 909,35 metrekare yüzölçümüne sahip olan arsa, imarlı ve boş durumda. Tahmini bedeli 9 milyon 550 bin lira, geçici teminatı ise 955 bin lira olarak belirlendi. İhale saati 10.30.

İkinci taşınmaz, İstanbulluoğlu Mahallesi Kaynak mevkiinde bulunuyor. Bin 215,70 metrekarelik imarlı arsa işgalli durumda. Tahmini satış bedeli 3 milyon 245 bin lira, geçici teminat tutarı ise 324 bin 500 lira. Bu ihale 10.45’te yapılacak.

Üçüncü taşınmaz, Çamlık Mahallesi Sayfiye mevkiinde yer alıyor. 212,75 metrekarelik imarlı arsa, işgalli durumda. Tahmini değeri 655 bin 200 lira, geçici teminatı ise 65 bin 520 lira olarak açıklandı. İhale saati 11.00.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 20 bin personel alınacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 20 bin personel alınacak!
İçeriği Görüntüle

Dördüncü taşınmaz, Akbaş Köyü Gölyeri mevkiinde bulunuyor. 25 bin 349,34 metrekare büyüklüğündeki ham toprak vasfındaki taşınmaz imarsız olup kısmen işgal altında. Tahmini satış bedeli 1 milyon 902 bin lira, geçici teminat bedeli 190 bin 200 lira. İhale 11.15’te yapılacak.

Beşinci taşınmaz, Karacaören Köyü Kaynak mevkiinde yer alıyor. 2 bin 532,04 metrekarelik imarsız tarla işgalli durumda. Tahmini satış bedeli 160 bin lira, geçici teminatı 16 bin lira. İhale saati 11.30.

Akdağmadeni Hazine Arazisi (4)

Altıncı ve son taşınmaz ise Muşalikalesi Köyü Kıranardı mevkiinde yer alıyor. 3 bin 842,86 metrekarelik alanda bulunan selektör binası ve arsası, imarsız ve boş durumda. Tahmini bedeli 1 milyon 425 bin lira, geçici teminatı ise 142 bin 500 lira. Bu taşınmaz için ihale 11.45’te gerçekleştirilecek.

Satış bedelinin peşin ödenmesi halinde alıcılara yüzde 20 oranında indirim uygulanacak. Talep edilmesi durumunda ise satış bedelinin dörtte biri peşin olarak ödenebilecek, kalan kısmı ise yasal faiz uygulanarak en fazla iki yılda eşit taksitlerle tahsil edilecek.

Satışa konu taşınmazlar Katma Değer Vergisi’ne tabi olmadığı gibi, alım-satım işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan muaf tutulacak. Ayrıca bu taşınmazlar, satış tarihini takip eden yıl itibarıyla beş yıl süreyle emlak vergisinden de muaf olacak.

Akdağmadeni Hazine Arazisi (2)

İhale şartnameleri, mesai saatleri içerisinde Akdağmadeni Milli Emlak Şefliği’nde ücretsiz olarak incelenebilecek. Tekliflerin posta yoluyla gönderilmesi de mümkün; ancak postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak. Komisyonun ihaleyi yapıp yapmama hakkı saklı tutuluyor.

İhaleye ilişkin detaylı bilgilere www.milliemlak.gov.tr ve www.yozgat.csb.gov.tr adreslerinden ulaşılabiliyor. Bilgi almak isteyenler ayrıca 0 (354) 314 13 92 numaralı telefonu arayabilir.

Muhabir: Hakan Demirbaş