SPOR Toto Üçüncü Lig Üçüncü Grup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor, üçüncü ligden Bölgesel Amatör Lige düşerse bu kimsenin yararına olmaz. Özellikle kırmızı siyahlı oyuncuların yaranına kesinlikle olmaz. Çünkü bu takım düşerse kapısına kilit vurulur, geçmişte Üçüncü Lig’de mücadele eden Yozgat Belediyespor’un durumuna düşer. Bu nedenle özellikle oyuncular Yimpaş Yozgatspor’dan alacaklarını tahsil etmek istiyorlarsa kalan dört maçlarını kazanmak durumundalar. Bu takım düştüğü zaman karşılarında muhatap bulacaklarını zannetmiyorum.
Ben Yozgatspor’u 13-14 yaşımdan buyana takip ediyorum. Yaklaşık 20 yıl olmuş, Mehmet Erdemir dönemini de Yimpaş döneminde de ben hep bu takımı kale arkasından takip ettim. Notlar tuttum, gazetede yayınladık. Ben bu güne kadar Yozgatspor’un bu kadar kötü duruma düştüğünü hatırlamıyorum. Yimpaş’tan önceki dönemde Yozgat halkı takımına sahip çıkar, yense de yenilse de takımını alkışlardı. O zamanki adıyla Yozgat Şehir Stadında iğne atsanız yere düşmezdi. Takım kümede kalma mücadelesi verdiği dönemde de, hiçbir iddiasının bulunmadığı dönemde de tribünler tıklım tıklım dolardı.
Hatta bir dönem takım borcundan dolayı büyük sıkıntılara girmiş, kulüp başkanı Mehmet Erdemir’de kulübe il dışındaki Yozgatlı vatandaşlarında yardım etmesi için kulüp başkanlığını bırakarak, çakmakçıdan başkan, amigodan da yönetim kurulu yapmıştı. O dönemin en ünlü spor magazin programı olan Televole Yozgat’a gelerek bunu tüm dünyaya duyurmuştu. Belli bir süre sonra da takıma hem maddi hem de manevi destek gelerek o sezon takım kümede kalmayı başarmıştı. Bir sonraki sezon ise yanlış hatırlamıyorsam Play-Off’u Erzincan maçını Yozgat’ta 1-0 yenilerek kaçırmıştı. Bu maçta da taraftarlar tribünleri doldurmuş, hatta maç öncesinde tabut yakılmıştı. Ama bu müsabakayı 1-0 kaybeden takımımızı stadı dolduran yaklaşık 8 bin taraftar bağrına basmış, stat yenilgiye rağmen Yozgatspor sesleri ile yıkılıyordu.
Yozgatspor’un artık ikinci ligde değil Birinci ligde mücadele etmesi için kulüp Yimpaş’a devredildi. Allah razı olsun Yimpaş Yozgatspor’a müthiş derece de maddi destekte bulundu ve takımı aldığı ilk sezon ekstra Play-Off oynamasını sağladı. İkinci sezon ise takım şimdiki adıyla Süper Lig’e yükseldi. Süper Lig’deki ilk sezonunda ligi 7’inci sırada bitirmesine karşılık teknik direktörlük değişimi ile başlayan düşüş yıllarca sürdü. Süper Lig’deki ikinci döneminde küme düşen, daha sonra bir kaç sezon, İkinci Lig A kategorisinde mücadele ettikten sonra, İkinci Lig B kategorisine, oradan da Üçüncü Lig’e düşen Yimpaş Yozgatspor’da ne değişti de bu duruma geldi.
Küme düştüğü her sezon taraftar gruplarında azalmalar yaşandı. Üçüncü lige düştüğü sezon ise kırmızı siyahlı renklere gönül verenlerin sayısı ciddi oranda düştü ve Yimpaş Yozgatspor’un müsabakalarına çok fazla ilgi olmamaya başladı. Geçmişte takım kötü gittiği dönemde kulüp, oyuncular ve taraftarlar, hatta Yozgat esnafı kenetlenir takımın kümede kalması için elinden geleni yaparlardı. Kimi esnaf bu maçı alırsa benden 5 altın, kimi benden 10 çeyrek altın diye oyuncuları teşvik eder takımına sahip çıkardı. Şimdi ne oldu da takım kötü gittiği dönemde kenetlenemiyoruz, kimse destek olmak istemiyor. Geçmişte Valisi, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, esnafı, memuru, işçisi bu takıma destek olurdu. Şimdi ne değişti de bu takım bu duruma geldi. Kimse bu takıma destek çıkmak istemiyor, hatta bazı kurumlar bu takımı Yozgat’ın sırtında bir kambur olarak görüyor. Şu takım düşse de kurtulsak diyenleri bile gördüm ben şu son iki yıllık dönem içerisinde. Neden böyle oluyor, bunun sorumlusu kim bilmiyorum. Ama Yimpaş Yozgatspor’un bu duruma düşmesini şahsen ben hazmedemiyorum ve çok üzülüyorum. Yozgatspor’un son 20 yıllık geçmişini bilen biri olarak çok ama çok üzülüyorum.
Bu takımın düşmesi kimseye fayda getirmez, Allah rızası için artık ligin bitimine 4 hafta kala siyasilerimiz, il yöneticilerimiz sahip çıksınlar. Bu takım küme düşerse kimseye fayda sağlamaz. Yozgatspor Yozgat’ın takımı, Yozgatlıların sportif alandaki en büyük habisi, Yozgat’ı dışarıda temsil eden en büyük kulübü, Yozgat’taki ve Yozgat dışındaki hemşerilerimiz sportif anlamda Yozgatspor ile güldüler, Yozgatspor ile ağladılar. Yozgatspor ile gururlandılar. bu takıma ne olur sahip çıkalım, bu takım düşmesin.
Yozgatspor ya düşerse demeyelim ve kırmızı siyahlı ekibin kalan dört maçına moralli bir şekilde çıkması, bu müsabakaları da kazanması için elimizden geleni, hem Yozgat halkı olarak, hem taraftarlar olarak, hem il yöneticileri olarak hem de siyasiler olarak bir şeyler yapalım gerekli desteği Yozgatspor’a verelim.