Koçer, ziyaretinde Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan ve Sayfa Sekreteri Selma Şahin ile bir araya gelerek sohbet etti.
Zuhal Koçer ziyaretinde, gazetecilik camiasının kendisine olan desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Yozgat’ta unutulmaya yüz tutan, halk arasında ölü helvası olarak bilinen ve cenazelerin ardından dağıtılan un helvası, kadın girişimci Zuhal Koçer’in girişimleriyle üretilip ülkenin birçok noktasına gönderiliyor.
Koçer, Türk mutfak tarihinde Selçuklu döneminden beri bilinen ve Osmanlı döneminde sayısız çeşitlere kavuşan helva kültürü Yozgat’ta yaşatmaya çalışıyor.
Yozgat’ta cenazelerin ikramı olan un helvasını üreten Koçer, hem ülke ekonomisine katkı sağlıyor hem de aile ekonomisine destek oluyor. Koçer’in en büyük istediği de un helvasına yönelik iş yeri açıp kadın istihdamına yönelmek.
Un helvasının Yozgat’ta unutulmaya yüz tutmuş bir kültür olduğunu söyleyen girişimci Zuhal Koçer, “Biz sönmüş bir ateşe kıvılcım verdik yeniden canlandırdık. Önceleri butik bir mutfakta küçük boyutlarda yaparken Yozgat’ın içine şimdilerde de il dışına hatta yurt dışına satış gerçekleştiriyorum” ifadelerini kullandı.