Kaymakam Kıvanç, termal turizmin önemli bir sektör olduğunu, termal turizmin gelişmesi için büyük bir çaba içerisinde olduklarını söyledi. Kıvanç, bu çerçevede jeotermal suyun hem kaplıca hem de seracılık için kullanılabileceğini belirtti. Bir çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de sağlık turizminin son yıllarda ciddi bir önem kazanmaya başladığını anlatan Kıvanç, Boğazlıyan'ın gelecekte Türkiye'nin en önemli termal turizm merkezlerinden biri konumuna geleceğine inandığını belirtti. Kıvanç, Kartaş Termal A.Ş'nin girişimleriyle yapılan Apart daireler halkın hizmetine sunulduğunu bunun Boğazlıyan adına güzel bir gelişme olduğunun altını çizdi. Kıvanç, ''Günübirlik tesislerin turizm adına bir an önce hizmete girerse hem Boğazlıyan'da ekonomi canlanacak, hem de turizm adına önemli bir gelişme daha yaşanacak'' dedi.
     Osman Kıvanç, ''Bunun dışında birkaç firma daha Cavlak'ta turizm amaçlı bir şeyler yapmak istiyor. Özel şirketlerin yatırım yapması lazım. Boğazlıyan termal konuda geç kalmış ama çalışmalar devam ediyor. Boğazlıyan konumu itibarıyla termal turizme uygun bir bölge'' diye konuştu.
     Kaymakam Osman Kıvanç, Cavlak bölgesinde termal turizmin yanı sıra termal seracılığın da düşünülmesi gerektiğini, bunları özel girişimcilerin yapması halinde kendilerinin de yardımcı olabileceklerini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim