SPORToto Üçüncü Lig Üçüncü Grup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor’un bu hafta oynayacağı Belediye Vanspor ve kümede kalma mücadelesi veren rakipleri ile ilgili bu hafta yorum yapmamayı düşünüyorum.
2-0 Yimpaş Yozgatspor’un galibiyeti ile tamamlanan Ankara Şekerspor müsabakası sonrasında yaptığı her yorum ters tepti. Arsinspor maçını kazanacağız dedim, yenildik. Ayvalık’tan puanla döneceğiz, Şeker ve Arsin kaybeder dedim, Şekerspor Arsinspor’u yendi. Denizliyi yeneriz, rakiplerimiz puan kaybeder dedim, Denizli Büyükşehir Belediyespor’u yendik ama rakiplerimiz puan kaybetmedi, son olarak ta Kocaelispor’u yener, Belediye Vanspor, Gölcükspor karşısında puan kaybeder dedim, bu da olmadı. Bu nedenle Yozgatspor şunu yapar, rakipleri ise bunu yapar demeyeceğim. Ne zaman böyle bir şeye kalksam temennilerim hep ters tepti.
Yimpaş Yozgatspor, Kocaelispor ile deplasmanda çok zorlu bir mücadele oynadı. Rakibi karşısında iki kez öne geçmesine karşılık, Kocaelispor oyunu bırakmadı ve beraberliği yakalamıştı, son dakikalarda kırmızı siyahlı ekip bulduğu gol ile rakibini yenmeyi başardı ve kümede kalma umutlarını son haftaya taşıdı. Yimpaş Yozgatspor son haftada kümede kalır mı? Kalmaz mı? Bilemem ama bildiğim tek bir şey var teknik direktör Levent Arıkdoğan’ın takımın başına gelmesiyle beraber Yimpaş Yozgatspor’da gözle görülen büyük değişim. Levent Arıkdoğan, Yimpaş Yozgatspor’un teknik direktörü olarak 3 müsabakaya çıktı ve bu üç müsabakadan 7 puan almayı başardı. İlk karşılaşması olan Anadolu Üsküdar maçından sadece birkaç gün önce gelen ve Anadolu Üsküdar deplasmanından bir puanı almayı başaran tecrübeli teknik adam, ardından Denizli Büyükşehir Belediyespor’u ve Kocaelispor’u gollü galibiyetlerle yenerek Yimpaş Yozgatspor’a olumlu fayda sağladı. Levent Arıkdoğan eğer kırmızı siyahlı ekibi kümede bırakırsa çok büyük bir başarının altına imza atmış olacak. Bu takım küme düşse de Levent Arıkdoğan, bu sezon Yimpaş Yozgatspor’un en başarılı teknik adamlarından biri olmuş olacak.

-Kocaelispor taraftarına imrendim-

Yimpaş Yozgatspor’un hafta sonu deplasmanda oynadığı Kocaelispor müsabakasında Kocaelispor taraftarına gerçekten çok imrendim. Kocaelispor böyle bir taraftar grubuna sahip olduğu için bana göre çok şanslı bir ekip. Düşünün kümeden düşmesi haftalar öncesinden kesinleşmiş bir takımın taraftarları tribünleri tıklım, tıklım doldurup takımlarına 90 dakika boyunca destek verip, müsabakayı kaybetmelerine karşılık yine takımlarını tribüne çağırıp sanki şampiyon olmuşçasına tezahüratlarda bulunuyorlar. Ben Kocaelispor taraftarını takımlarına verdikleri bu büyük destekten dolayı kutluyorum.
Kocaelispor ile Yimpaş Yozgatspor arasındaki lig mücadeleleriyle ilgili bir haber yapmak için İnternet sitelerinde bilgi almaya çalışırken, Kocaelispor taraftarının Yimpaş Yozgatspor maçına sosyal paylaşım sitelerinden takımlarına destek olmaları için taraftar topladıklarına şahit oldum. Bu taraftarlar maça ücretsiz değil, ücretli olarak, bilet alıp takımlarının bütçesine katkıda bulunmak adına stada gidiyorlar. Kocaeli stadını dolduran 8 bin kişi takımına destek olmak amacıyla bilet alıyor ve kulübüne bu aldıkları biletler ile maddi katkı sağlıyor. Gerçekten bu duyarlı davranışlarından dolayı Kocaelispor taraftarını tebrik ediyorum.
Yimpaş Yozgatspor bu hafta kendi sahasında Belediye Vanspor ile çok önemli bir müsabakaya çıkacak. Gönül ister ki Yimpaş Yozgatspor taraftarı da stadı tıklım tıklım doldursun, 8 bin kişi, 10 bin kişi takımına 90 dakika boyunca destek versin, hem de alacakları biletler ile kulübe maddi destek olsun. Bu bir temenni inşallah Yimpaş Yozgatspor taraftarı böyle bir şey yapar tribünleri bilet alarak doldurur ve takımlarına yense de, yenilse de 90 dakika destek olarak takımının arkasında olduğunu gösterseler. İnşallah Belediye Vanspor müsabakasında böyle olur, taraftarlar tribünleri doldurur ve takımlarının hem maddi, hem de manevi şekilde arkalarında olurlar.

-Sorgun’a çok üzüldüm-

Bölgesel Amatör Lig Dördüncü Grup’taki temsilcimiz Sorgun Belediyespor’un Üçüncü Lig yolunda Play-Off’larda elenmesine de değinmek istiyorum. Sezona ligi üst sıralarda bitirme amacıyla başlayan, devre arasını ikinci sırada tamamlayınca biranda hedef büyültüp, ilk iki takım arasına girme mücadelesi vermeye başlayan Sorgun Belediyespor, son haftalarda rakipleri ile arasındaki puan farkını açtıktan sonra da tekrar hedef büyülterek Üçüncü Lig’e gözlerini dikmişlerdi. Üçüncü Lig’e çıkacaklarına inanan Sorgun Belediyesporlu oyuncular bu inançla Ankara Ostim stadında güçlü İstanbul temsilcisi Halide Edip Adıvarspor ile karşı karşıya geldi. 1-0 geriye düştüğü müsabakayı çevirmeyi başaran sarı siyahlı ekip 90 dakikayı 1-1 berabere tamamlamayı başardı. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca kazanını belirleyecek olan seri penaltı atışlarına gidildi. Seri penaltı atışlarında bana göre Sorgun Belediyesporlu oyuncularının heyecanından dolayı elendiler. 5 penaltının 3’ünü kaçırıp ikisini gole çevirebilen temsilcimiz elenmekten de kurtulamadı. Sarı siyahlı ekibin bu noktaya kadar gelip seri penaltı atışları sonrasında elenmesine gerçekten çok üzüldüm. Ama Yozgatlılara, Sorgun halkına yaşattığı bu heyecandan dolayı da başta teknik ekibi olmak üzere Sorgun Beledisporlu oyunculara teşekkür ediyorum.