Uzun zamandır, köşe yazmıyorum ve yazmaya da niyetim yoktu, ancak Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Yozgat’a yaptıkları, Yozgat sporuna verdiği zararlar sonrasında bir kez daha köşe yazmaya karar verdim. 
Bölgesel Amatör Lig’de zirveye ortak olmak için çaba gösteren Yozgatspor’a Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait olan Bozok Stadı antrenman için verilmedi. 
Her hafta Perşembe günleri Bozok stadına gelen Yozgatspor, burada taktik antrenmanı ile hafta sonu oynayacağı müsabakaların provasını yapıyor. 
Bu hafta sonu da Yozgatspor kritik bir müsabakaya çıkacak, Yozgatspor’un her geçtiği kritik dönemde destek olmak yerine kendini köstek olmaya adayan Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yine yapacağı yaptı ve Yozgatspor’un Talas maçının provasını yapmasını engelledi. 
Gerekçe belirtmeden takımı ŞEHİR stadına almayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri her zaman olduğu gibi takımın başarısına set kurmaya devam etti. 
Geçtiğimiz yıllarda da aynı kurumum Yozgatspor’a çok büyük zararları olmuştur. Yozgatspor’un üçüncü ligde kümede kalma mücadelesi verdiği bir dönemde, takımın borcu var gerekçesiyle statta antrenmana almayan aynı zihniyet, ayrıca kulübün para bulmakta zorlandığı ve federasyondan gelecek olan destek ile bir nebze olsun nefes alacağı bir dönemde kulübe apar topar icra göndererek hesaplarına bloke koymuş, hesaplardaki parayı kullanamayan Yozgatspor ise yaşadığı maddi sıkıntılar sonrasında oyuncularına söz verdiği paraları ödeyemeyerek takım küme düşmüştür. 
Yozgatspor bu gün Bölgesel Amatör Lig’de mücadele ediyor ise bunun en büyük sorumlusu Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’dür. 
Bu kurum, bu zihniyet sadece Yozgatspor’a zarar vermiyor. Yozgat’ı profesyonel liglerde temsil eden salon takımlarına da ciddi manada zararları olmuştur. Şuanda Yozgat’ı Hentbol Süper Lig’inde temsil eden Yozgat Bozokspor’a da geçtiğimiz yıllarda antrenman için salonu vermemiş, verdiği dönemlerde ise müsabakaların kış aylarına denk gelmesine karşılık salonun kaloriferlerini yaktırmayarak takımın soğuk salonda antrenman yapmasına ve şampiyonluk mücadelesi veren bir ekibin başarısını engellemeye çalışmıştır. 
Geçtiğimiz yıl Yozgat Bozokspor’un maç programı haftalar öncesinden belli olmasına karşılık şampiyonluk mücadelesi veren bu takımın yanlış hatırlamıyorsam Konya ile oynadığı müsabakada sahaya başka bir program alındığı gerekçesi ile salonu maç oynaması için vermemiş, iki kulüp kendi arasında anlaşarak nizami olmayan Bozok Üniversitesi sahasını kullanmıştı. 
Görevi Yozgat’a sporu geliştirmek, Türk Sporuna sporcu sağlamak olan Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün neden sporu desteklemek yerine her zaman köstek olduğu Yozgat’ta sporun gerilemesi için il takımlarının başarısız olması için elinden geleni yaptığı her kes tarafından bilinmektedir. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yaptığı bu hareketler ile Yozgat’a, Yozgat gençliğine ve Yozgat sporuna ihanet etmektedir.
Bu kurumun neden böyle bir tavır içerisine girdiğini de merak edilmektedir.