COVİT19 hayatımızın bir parçası olma kararlığını sürdürüyor. Alınan önlemler, uygulanan tedavi yöntemlerine karşın virüs değişime uğrayıp, farklı biçimde yeniden karşımıza çıkıyor. Covit19'dan kaçış yok gibi görünüyor. 

Covit19 ile mücadele konusunu bilim adamlarına bırakıp, kendi yaşamımızı buna göre düzenlemek durumundayız. Yeni bir yaşam tarzını, Covit19 salgınından uzak durabilmek adına alacağınmız bireysel tedbirlerle günlük yaşamımızı sürdürmekten başka çaremiz bulunmuyor.

Sürekli görüştüğümüz, tanıdığımız, yakınlarımızı süreç içerisinde birbiri ardına kaybettik. Bir süre önce oldukça sağlıklı görüp, şakalaştığımız, birbirimize Covit19 salgınından korunabilmek için tavsiyelerde bulunduğumuz yakınlarımızın vefatını sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlardan öğrendik. Öğrenmeye de devam ediyoruz.

''Nasıl olmuş?'' sorusuna yanıt ararken karşımıza ''Filancanın cenazesine katılmış'' veya ''Nikah töreni için hayırlı olsuna gitmiş'' ön bilgisinin ardından ''Sanırım oradan bulaşmış, ertesi gün rahatsızlanıp, test yaptırmış'' diye devam ediyor. Bir de siyasi partilerin toplantıları, etkinlikleri var. Buralara gidip, döndükten sonra rahatsızlananlar da az değil. Belki pek duyulmuyor ama var.

Bizler toplu halde gitmediğimiz zaman cenaze defni yapılmıyor mu? Nikah kıyılmıyor mu? Siyasi partinin toplantısı internet üzerinden yapılamıyor mu? Yapılıyor. O halde yeni bir yaşam biçimini inşa etmek yerine, ölümüne alışkanlıklara devam etmek niye?..