Ailesinin desteğiyle büyüyen Soysal, annesi Hikmet Ataman ve babası Hasan Ataman’ın yanı sıra, Bülent, Sevgi, Banu, Ayşegül ve Leyla adında beş kardeşe sahip. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü’nden 1983 yılında mezun olan Soysal, üniversiteden sonra Ankara’da çeşitli şirketlerde yönetici olarak görev yaptı. Ancak 1999 yılında ikiz çocukları dünyaya gelince, kariyerine ara vererek aile hayatına odaklandı.

Sahrap Soysal Kimdir

Yemek yapma tutkusunu iş hayatına dönüştüren Soysal, tesadüfen başladığı televizyon programcılığı kariyerinde hızla yükseldi. Kanal D'de 2000-2003 yılları arasında sunduğu Mutfakta Keyif programıyla geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Soysal, yemek tarifleri dışında, yemek kültürü üzerine paylaştığı pratik bilgiler ve mutfakta sergilediği hızlı ve etkileyici el yatkınlığıyla dikkat çekti.

2004 yılında yazdığı Bir Yemek Masalı adlı eseri, uluslararası alanda büyük bir ödüle layık görüldü. İsveç'ten Gourmand Best Local Cookbook in The World (Gourmand Dünyanın En İyi Yemek Kitabı Ödülü) ödülünü kazanan Sahrap Soysal, 2008 yılında ise Derviş Sofraları adlı kitabıyla Frankfurt Kitap Fuarı'nda Best Historical Cuisine ödülüne sahip oldu.

Bugün hala televizyon programlarına ve yazılarına devam eden Sahrap Soysal, aynı zamanda Hürriyet, Milliyet, Posta gazeteleri ve Seninle dergisinin yemek yayın danışmanlığını ve editörlüğünü üstleniyor. Kanal D'de her hafta güncel olarak sunduğu Lezzetli Mutfaklar programıyla izleyicilerine pratik yemek önerileri sunuyor.

Akademisyen Selami Kuran kimdir? Akademisyen Selami Kuran kimdir?

Sahrap Soysal Kimdir 3

Sahrap Soysal, medya dünyasında kazandığı başarıların yanı sıra, iş ve özel hayatını dengeleyen bir aile bireyi olarak da tanınıyor. Aydın Doğan'ın ablası Hikmet Ataman’ın kızı olan Soysal, Dr. Nuri Soysal ile evli olup, üç çocuk annesidir.

Sahrap Soysal’ın eserleri arasında şunlar yer almaktadır:

  • 2003: Bir Yemek Masalı
  • 2005: Anne Ben Acıktım
  • 2006: Sevgilim Akşama Ne Pişirdin?
  • 2007: Derviş Sofraları
  • 2007: A Cookery Tale
  • 2011: Her Eve Lazım Salata ve Mezeler
  • 2012: Kalaylı Kaplarda Alaylı Yemekler

Sahrap Soysal’ın başarıları, yalnızca yemek tariflerinin ötesinde, mutfak kültürüne dair derin bir anlayış ve insanlara ilham verme gücü taşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi