İLYAS Yavuz anlatıyor:
Mehmet 32 yaşında ve iki çocuk sahibi. 23 yaşından 30 yaşına kadar evli kalmış iddia ve at yarışı oyununa sarınca eşi ile boşanma aşamasına gelmişler.
Karısı boşanmaları gerektiğini karşılığında da Mehmet'in annesinin adına olan evi satıp parasını kendisine vermesini talep etmiş.
Ancak çocuk bunu yapamayınca karakola giderek eşinin kendisine tecavüz ettiğini söylerek Mehmet'i cezaevine arttırmış. Kadın 1 ay sonra iki çocuğunu da bakamadığı gerekçesiyle yetimhaneye teslim ederek Ataşehir'de zengin dostunun kendisine tuttuğu eve yerleşmiş.
Biz Mehmet ile o cezaevindeyken bir abinin aracıyla tanıştık. Tanıdık bir avukatımızın desteğiyle karşı tarafın avukatıyla pazarlığa oturduk. 100 bin olan rakamı parça parça ödenek kaydıyla 40.000 liraya indirdik. Ayrıca Mehmet çocuklarını da alacaktı. Mehmet’i bir şekilde cezaevinden çıkardık. Bizim avukat, aracı olan abi, kadının avukatı ve kadın Pendik’te bir restoranda oturduk.
Kadın hepimizin yanında Mehmet'in gözüne baka baka onu aslında 8 senedir aldattığını, ondan bu parayı ...... e  ........e alacağını ve o parayı da çatır çatır yiyeceğini elindeki sigarayı üfleye üfleye arsızca söyledi.
Mehmet'in bozuk olan ruh sağlığı tepki vermeyi bırak konuşmaya bile fırsat vermeden oraya düşmesine sebep oldu.
En azından çocukları yetimhaneden almasını, gerekirse çocukların bakım desteğini bizim vereceğimizi söylememize rağmen kadın "Ben artık hayatımı yaşamak istiyorum." diyerek onu da kabul etmedi.
Kadınla ve avukatla birkaç kez daha konuştuk. Doktor, avukat, raporlar derken çocuklarını almak için bir mücadeleye girdik ancak kolay olmadı. Kadın beyanıyla tecavüzcü (!) damgası vurulmuş eski kocaya devlet çocuk vermedi.
Raporlar, heyetler derken Mehmet kendini toplasın diye Mehmet'e bir ev tuttuk. 6 ay kadar sonra kendini biraz topar gibi oldu. Biz de bu süre zarfında kadının parasını bir şekilde verdik.
Mehmet geçen ay köye gitti annesinin yanına.
20 gün sonra aradık cevap vermedi bir şekilde annesine ulaştık.
Mehmet yaşadıklarını kaldıramayıp 32 yaşında intihar etmiş.
Allah rahmet eylesin ama yazacak çok şey var!
Kime kızalım bilmiyorum?
Kadının bir sözüyle kocayı hapse atan sisteme mi?
Para için, lüks için zina edip iki çocuğunu gözünü kırpmadan terk eden anneye mi?
Kadının yalan söylediğini bile bile ona destek olan avukata mı? Yoksa Mehmet'e mi?
Şimdi siz söyleyin.
Ne dersiniz?
Selam ve dua ile.