Aslında bir çok kez yazmayı düşünsemde kısmet olmamıştı. Sanırım merhaba deme vakti gazetemizin yarım asırlık mücadelesine sadece bir yıl kaldığı bugüne kısmetmiş. Evet, hepinizin de bildiği üzere bugün İleri Gazetesi 49 yaşında ve inşallah daha nice yıllarını hep beraber kutlamak hepimize nasip olur..

     Sevdiğim bir ağabeyimin bir lafı vardır “Her canlı omurgasını özler...” diye... Ne de güzel söz değil mi? 
Sanırım ben de omurgamı özlemişim... Bir çok dostumuzun da bildiği üzere çok uzun yıllardır Ankara’da yaşıyorken doğduğum ve ilkokul yıllarımı geçirdiğim memleketime geçen yıl tekrar dönüş yaptım. Aslında kolay bir durum olmasa da bir hedef, bir hayal, bir mücadele uğruna buradayım... 

     Düşünün; yarım asırdır hem gazetecilik hem matbaacılık yapan,  onuruyla yaşayan ve bu uğurda hayatlarını ortaya koymuş bir aileye mensupsanız önceliğiniz her zaman buna yakışan bir kişi olarak yaşamak olacaktır. Benim için gazete veya matbaa çok şey anlatır aslında. Çünki ne zaman çocukluğumu hayal etsem hep matbaa kokulu ekmek canlanır aklımda... Bir hayat hayal edin, kurşun dizgiler içinde, intertype (entertip) adı verilen eski teknoloji bir kurşun harf dizgi makinesinin sesleriyle yoğrulmuş, hayatının her aşaması hep kağıda, gazeteye, matbaaya ve tasarıma yoğunlaşmış ve edindiği tüm tecrübeleri bu işlerde kazanmış hayalleri ve hedefleri olan bir insan...
     
     Sanırım tam da bu yüzden en büyük hayalim ve hedefim büyükbabamdan, bilhassa babamdan ve amcamdan öğrendiğim bu onurlu mesleği layığıyla sürdürebilmek ve ailemin yıllardır öğrettiği ve edindiğim tecrübeleri Yozgat ve Yozgatlıyla paylaşabilmektir. Göç vermenin hayallerin üstünde düzeyde olduğu üzülerek gördüğümü günümüz Yozgatında aslında istenilirse bir Ankaralı, bir İstanbullu gibi yaşanabileceğini, aslında istenilirse yaşam standartlarının çok ileri düzeylere ulaşabileceğini, aslında yürekten istenilirse tüm sorunların aşılabileceğine olan inancım beni her geçen gün daha fazla hedeflerime olan bakışımı güçlendirmektedir.
   
     
İnanıyorum! 
     Bir Yozgatlı olarak daha iyiyi yapabileceğime ve bir Yozgatlının daha iyiye layık olduğuna, aslında herşeyin bir inançla başlayabileceğine, sadece inanmakla bile bir çok sorunun halledilebileceğine, insanlara doğru bildiğini anlatabilmeyle yada anlatılan doğruları ispat edebilmeyle bile sanırım yaşamın azaldığı değil yaşamın anlamlı kılındığı bir Yozgat olabileceğine can-ı gönülden inanıyorum.

     Bugün bu cümleleri yazabilme fırsatına nail olabilmenin en önemli sebeplerinin başında olan, gölgelerinin bile yeterli olduğu, gurur verdiği babam Ayhan Kayhan ve amcam Mükremin Kayhan’a sanırım ne kadar teşekkür etsem de yetersiz olacaktır. İşte bu yüzden teşekkür etmek yerine öğrettikleri gibi onurlu ve haysiyetli yaşayarak bir nebze olsun onlara layık olabilmek için elimden gelenin fazlasını yapacağıma söz veriyorum.

     Ayrıca mesai arkadaşlığından ziyade kader birliği yaptığımıza inandığım İleri Gazetesi çatısı altında bulunan çalışma arkadaşlarıma gösterikleri özverili çalışmalarından, birlikte yol arkadaşı olabilme duygularından, bir dost bir kardeşcesine bu gururlu mesleği icra etmeye çalıştıklarından dolayı da teşekkürü bir borç bilirim.

Gazetemizin 49. yılının hepimiz için hayırlı olması dileğiyle yeni yaşımıza merhaba diyorum...