SPOR  Toto Üçüncü Lig Üçüncü Grup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor, Pazar günü Denizli Büyükşehir Belediyespor karşısında ok önemli bir üç puanı hanesine yazdırarak kümede kalma yolunda tekrar umutlarını yeşertti.
Denizli Büyükşehir Belediyespor karşısında iyi bir oyun sergileyen ve bu güzel oyununu üç golle süsleyen kırmızı siyahlı ekip, kümede kalma yolundaki en önemli rakiplerinden Belediye Vanspor’un kaybettiği haftada altın değerinde üç puan almasını başararak tekrar kümede kalma için umutlandı.
Kaleci Erhan Kırcı, kaptan Gökhan Solak ve Serkan Bozkurt’un damgasını vurduğu müsabakada takım olarak çok iyi bir oyun ortaya koyan Yimpaş Yozgatspor, son iki sezonda en rahat maçlarından birini çıkardı.
Ben özellikle son iki sezonda ilk defa strese girmeden, rahat bir maç izledim. İnanıyorum ki bu takım böyle oynamaya devam etsin, Kocaelispor’u da, Belediye Vanspor’u da yener.
Denizli Büyük Şehir Belediyespor karşısında kaleci Erhan Erkılıç’ın kırmızı kart görmesi bana göre takıma üç puanı getirdi. Kırmızı siyahlı ekibin defansının büyük hatasında Denizli Büyükşehir Belediyesporlu bir oyuncu topu kaparak Erhan Kırcı ile karşı karşıya kaldı, kaleci Erhan Kırcı’yı geçip topu boş kaleye yuvarlayacağı anda Erhan bir hamle daha yapıp rakip oyuncuyu düşürdü ve faul yaptı. Müsabaka hakemi ise Erhan Kırcı’yı bu hareketinden dolayı kırmızı kart göstererek oyun dışında bıraktı. Erhan Kırcı, o pozisyonda rakip takım oyuncusuna faul yapmayıp o top gol olsa idi belki de maçın rengi değişecekti. O dakikaya kadar Denizli Büyükşehir Belediyespor karşısında 1-0 önde olan ekibimiz müsabaka 1-1 olsaydı belki de ikinci ve üçüncü golü bulmakta zorlanacaktı.
Kırmızı siyahlı ekip 10 kişi kaldıktan sonra sanki rakip 10 kişi kalmış gibi çok iyi bir oyun ortaya koydu, savaşarak bu müsabakayı kazandı.
Bu hafta sonu deplasmanda son haftaların formda takımı Kocaelispor ile karşı karşıya gelecek olan kırmızı siyahlı ekip, bu maçı kazanıp Belediye Vanspor ise puan kaybederse kümede kalma umutlarını son haftaya taşımış olacak.
Kocaelispor kümeden düşmeyi matematiksel olarak garantilemiş olsa da gerçekten son haftalarda çok iyi bir performans gösteriyorlar ve son haftalarda gerçekten ligin güçlü ekiplerinden puan almayı başardılar. Bu bağlamda Yimpaş Yozgatspor’un Kocaelispor deplasmanında işi hiçte kolay değil ama Denizli Büyükşehir Belediyespor karşısındaki oynadığı oyunu Kocaelispor karşısında da oynarsa rakibini yenerek Yozgat’a döner diye düşünüyorum.
-Sorgun’a zorlu rakip-
Bölgesel Amatör Lig Dördüncü Grup’taki temsilcimiz Sorgun Belediyespor, Play-Off müsabakalarında zorlu bir rakip ile eşleşti. İstanbul temsilcisi Halide Edip Adıvar ile eşleşen Sorgun Belediyespor rakibi ile Pazar günü tarafsız bir sahada eleme müsabakasına çıkacak. Her iki takım içinde zor geçecek olan bu eşleşmede sinirlerine hakim olan, stres yapmayan taraf kazanacaktır. Play-Off’ta ben Sorgun Belediyespor’a başarılar diliyorum. Temsilcimiz Halide Edip Adıvarspor’u yenerek Yozgat’a döneceklerdir. Takım olarak, yönetim olarak, şehir olarak Üçüncü Lige çıkacaklarına inanan Sorgun Belediyespor, bu inanç ve hırsla Play-Off maçları sonrasında hedefine ulaşacaktır.