SPOR Toto Üçüncü Lig Üçüncü Grup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor en son oynadığı Erzincan Refahiyespor maçında güçlü rakibi karşısında deplasmanda her ne kadar 1 puan alarak döndüyse de bana göre kümede kalma yolundaki rakiplerinin kazandığı bir haftada puan kaybetmesi üzücü bir durum.
Kırmızı siyahlı ekip iki haftada 2 puan alırken kümede kalma yolundaki en önemli rakibi Arsinspor iki haftada 6 puan alarak Yimpaş Yozgatspor ile arasındaki puan farkını 3’e yükseltip önemli bir avantaj yakaladı.
Yimpaş Yozgatspor bu haftadan itibaren ligdeki bire bir rakipleriyle karşılaşacak. İlk önce Gölcükspor’u ardından da Bafraspor’u konuk edecek olan kırmızı siyahlı ekip, daha sonra Şekerspor deplasmanına çıkıp, Arsinspor’u konuk edecek. Teknik direktör Semih Tokatlı bu dört maçı da kazanarak 12 puan almayı hedeflediklerini söylüyor. Umarım teknik direktör Semih Tokatlı’nın dediği gibi olur. Bu takım gol atamadığı sürece Semih hocanın istediklerinin olacağını düşünmüyorum. Son dört haftada oynayacağımız müsabakalardan özellikle Arsin ve Bafraspor takımlarından üçer puan almamız gerekiyor. Eğer bu takımlardan istediğimiz puanları alamazsak umutlar tamamen tükenir ve ne yazık ki kırmızı siyahlı ekip için tehlike çanları hızlı bir şekilde çalmaya başlar.
Umarım şu kritik dört haftalık periyotta takımımız istediği puanları alır ve korkulu bölgeden hızla uzaklaşır.

-Antrenmana çıkmamak yanlış-

Geçtiğimiz hafta alacaklarını zamanında tahsil edemedikleri için bir gün antrenmana çıkmayan kırmızı siyahlı ekip, bu hafta ise hafta başından bu yana antrenmana çıkmıyorlar. Bu gün ise yapılacak olan çift kale antrenmana çıkıp çıkmayacakları muallakta. Oyuncular alacaklarını tabi ki istemekte ve zamanın alamadıkları için tepki koymalarında haklı olabilirler. Buna diyecek bir sözüm yok ama. Bu takım bu haldeyken de tutup antrenmana çıkmamak bana göre çok yanlış. Çünkü Yimpaş Yozgatspor’u bu duruma düşüren bu oyuncular ve bu durumdan kurtaracak olanlar da yine bu oyuncular. Bu takım sezon başından buyana sportif başarı anlamında çok büyük sıkıntı içerisinde. Yimpaş Yozgatspor sportif başarıyı yakaladığı zaman maddi manevi herkesimden destek gelecektir ve oyuncuların alacakları da zamanında ödenecektir. Ancak haklı olarak sportif bir başarısı olmayan takımı kimse destek olmak istemiyor. Verecekleri desteğin boşa gideceği düşüncesiyle hareket ediyorlar. Bu nedenle bu takımın biran önce bulunduğu konumdan kurtulup üst sıralara tırmanması lazım. Böyle olursa kırmızı siyahlı takıma destek olunur, aksi taktirde oyuncular alacaklarını gecikmeli olarak tahsil etmek durumunda kalırlar. Tribünde bu kötü günde kendileri desteklemeye gelen taraftarları da bu son dört maçlık periyotta istedikleri puanları alamazlarsa onları da bulamazlar. Kimse bu takıma destek olmaz o zaman. Bu takımın başarısını antrenmanlara çıkmayarak sağlanamaz, antrenmana çıkmayarak birilerinin destek olacağı düşünülüyorsa bu çok yanlış bir düşünce.

-Sorgun tutulmuyor-

Bölgesel Amatör Lig Dördüncü Grup’taki temsilcimiz Sorgun Belediyespor aldığı galibiyetler ile dolu dizgin yoluna devam ediyor. Sorgun’da şimdiden şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlandı. Sarı siyahlı ekip bir Bulancakspor beraberliğinin ardından çıktığı ilk deplasmanda yine rakip kaleyi dört gol göndermeyi başardı. Ligin ikinci yarısında Emre’de büyük bir gelişme yaşandı ve takımına her hafta en az bir gol kazandırıyor. Emre oynadıkça, gol attıkça da Sorgun Belediyespor kazanıyor. Bu hafta bana göre Yıldızeli Birlikspor karşısında altın değerinde üç puan aldı. Çünkü zirve yarışında bire bir rakiplerinden Çarşambaspor ve Zara Belediyespor’un puan kaybettiği haftada Sorgun Belediyespor’un üç puan alması çok önemli. Bundan sonra da sarı siyahlı ekibin tutulacağını zannetmiyorum. Çok iyi bir hava yakaladı ve bu havayla kalan 6 maçını kazanarak ligi istediği noktada bitireceğine inanıyorum. Bu takım ilk ikiye girer ve Play-Off oynar. Play-Off’ta ne yapar bilmem ama inşallah orda da başarılı olur ve üçüncü lige çıkar. Bu takıma Bölgesel Amatör Lig değil üçüncü lig yakışır.