UFUKTA siz ne görüyorsunuz bilemem. Benim penceremden baktığımda gördüğüm üç vakte kadar bir seçim var. Her ne kadar ısrarla ''Seçim yok!'' denilmiş olsa da önümüzdeki yıl kış çıkmadan seçim yapılır gibi geliyor. 

Türkiye'nin gündemi gereğinden fazla sıkıştı. Kısır bir döngü içerisinde hergün bir önceki gündemi konuşuyoruz, ötesi yok. Tartışma da bitti. Ortaya atılan iddiaların doğruluğuna yanlışlığına kimse bakmıyor. Sadece izliyor. 

Yozgat Şehir Hastanesi'nin de içerisinde bulunduğu 6 hastanenin işletmesinin devri yapıldı. 'Hastane satıldı!' diye manşetler atıldı. Kimse çıkıp ''Ne oluyor birader!'' demedi. Tam tersi ''Satış yok!'' diyen de yok, bu konuya açıklık getireren de, getirebilecek de yok. Benzer birden fazal konu var. Olumlu olumsuz tepki mevcut değil.

Aktif siyaset yapanlar alanlara çıktı. İlçeleri, beldeleri, köyleri dolaşıyor. ''Biz sizin yanınızdayız'' deniliyor, dert dinliyor. Derdini ağız dolusu anlatanlara ''Haklısınız!'' deniyor. Sosyal medya hesaplarından ''Bunları biz yaptık!'' naraları atılıyor. Kimileri de ''Hayır biz yaptık!'' diye karşılık veriyor. Kimin ne yaptığını hepimiz biliyoruz. Bundan sonra kimin neyi nasıl yapacağını pek bilenimiz yok.

Baştan söyledim; ufukta bir seçim var. Önümüzdeki yıl mart ayında olabilir mi? Bence olabilir. Müneccim olduğumdan değil, siyasetçilerin önemüzdeki pazar günü ön yoklama, bir ay sonrasında da listeler Yüksek Seçim kuruluna verilecekmiş gibi vatandaşa/seçmene/delegelere ulaşabilme telaşı var. Biz buna pek alışık değiliz...