KAPIKULE Sınır Kapısı'nda bayram yoğunluğu yaşanıyor. Gurbetçiler akın akın Türkiye'ye geliyor. Yurt dışında yaşayan gurbetçiler, Kurban Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek için akın akın gelmeye başladı. Sosyal medya hesaplarına, internet sitelerine gurbetçilerin tatil için gelişlerini içeren bazı başlıklar bunlar. 

Yozgat, Avrupa ülkelerinde en fazla çalışanı bulunan iller arasında ilk sıralarda yer alıyor. Pandemi nedeniyle alınan tedbirler, getirilen sınırlamalar nedeniyle iki yıldır memleketlerine gelemeyen, yakınlarını görebilme imkanı bulumayanlar önümüzdeki Kurban Bayramını da vesile kılıp, doğdukları topraklara gelmeye başladılar. Bayram günü yaklaştıkça yoğunluk artacak.

Yozgat, Türkiye'nin en fazla göç veren illeri arasında ilk sırada bulunuyor. Sadece yurtdışında çalışanlar değil yurdun farklı bölgelerinde ikamet edenler de bunaltıcı sıcaklardan kaçarak, diğer bölgelere oranla daha serin olan Yozgat'a gelip, hasret giderip, tatil yapmak üzere gelecekler. Bayram süresince Yozgat'ın nüfusu neredeyse ikiye katlanacak. Birde bunlara araçlarıyla gelenler eklinince ciddi bir sıkıntı bizi bekliyor.

Daha önceki yıllarda, yani pandemi öncesinde benzer durumları yaşadık, türcübe edindik. Yozgat'ın mevcut yolları birden artacak olan araç trafiğini kaldırabilecek mi? Sanmıyorum. Özellikle park konusunda ciddi sıkıntılar yaşanacak gibi. İlçelerin bazılarında da durum farklı olmayacak. Gerekli önlemler bazılarında alınmış durumda. Bazıları ise 'gelsinler görelim' havasında.