Yozgat Sorgun’daki bir köyde dünyaya gelen Kübra Öçsoy dört yaşında elektrik çarpması sonucu bir koluyla iki bacağını kaybetti.
Bugün 16 yaşında olan Kübra üç yıl önce masa tenisi ile tanıştı. Diyanetspor bünyesindeki Kübra 2007 ve 2009 Avrupa şampiyonalarında üçüncü oldu. 2010’da ise Slovenya’daki turnuvada birinciydi. Azmini ve amacını anlatıyor: “Her gün 7-9 saat antrenman yapıyoruz. Amacım Paralimpik olimpiyatta altın madalya.
1994 Yozgat doğumlu. Beş yıldır masa tenisi yapıyor: “Lisedeyken bir cumartesi antrenörlerim geldi ve masatenisini anlattılar. İlgimi çekti, onların da desteğiyle başladım. Bir süre antrenman salonu bulmakta sıkıntı çektik. Ama hedefimiz çok büyük. Bunların bizi etkilemesine izin vermeden çalışıyorum.”
NASIL HAZIRLANIYOR
Antrenmanlar konusunda sıkıntı çekmedim diyemem. Ancak baştan sorunlar olabileceği konusunda antrenörlerim ve ailem beni hazırlamıqştı. Bu yüzden sorunlarla karşılaştığımda pek zorlanmadım. Beynimi, bedenimi, ruhumu bu zorluklara karşı hazırladım ve çevremdeki insanlar da bana yardımcı oldu. Genellikle Ankara’da kamp yapıyoruz.
NASIL BESLENİYOR
Antrenörümüzün hazırladığı programa uygun olarak öğünlerimizi protein ve karbonhidrat ağırlıklı alıyoruz. Ara öğün olarak mevsim meyveleri yiyoruz. Kahvaltıları kuvvetli yapıyoruz. Devletin sağladığı vitaminlerimizi de düzenli olarak alıyoruz.
NELER BAŞARDI
Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda kendi klasında ikinciliği, çok sayıda uluslararası şampiyonada dereceleri var.

Editör: TE Bilişim