Sorgun Belediyespor ile Çorum Belediyespor arasında oynanan karşılaşmada çıkan olayları Sorgun’a mal eden rakip kulüp başkanına tepkiler giderek büyüyor. Sorgun’a geldiklerine pişman olduklarını söyleyen Çorum başkanına, Sorgun’dan jet yanıt geldi.

            Künbetli’den Güle sert yanıt

            Sorgun Belediyespor Kulübü Başkanı Nihat Künbetli geçtiğimiz hafta sonu Sorgun' da oynanan Sorgun Belediyespor, Çorum Belediyespor maçı sonrası Çorum Belediyespor Başkanı Sayın Zeki Gül' ün Çorum'da bir yerel gazeteye verdiği demeçlerin gerçeği yansıtmadığını ve kullanılan üslubun çok çirkin olduğunu belirtti.

            Geçtiğimiz hafta evinde Çorum Belediyespor’u misafir eden Sorgun Belediyespor’da karşılaşma sonrası bir yerel gazeteye konuşan Çorum Belediyespor Başkanı Zeki Gül’ün tavrının yanlış ve beyanlarının asılsız olduğunu vurgulayan Sorgun Belediyespor Kulüp Başkanı Nihat Künbetli, Gül’ün yaptığı konuşmayı beğenmediğini ve kendisine de yakıştıramadığını söyledi.

            Künbetli, Çorum Belediyespor Başkanı Sayın Zeki Gül,' ün geçtiğimiz hafta sonu Sorgun' da oynanan maç sonrası bizzat kendisinin yarattığı basit olayları abartarak, kulübü hedef alan ağır itham ve terbiye sınırlarını zorlayan bir üslupla hem şahsını, hem de Sorgun seyircisini aşağılayan açıklamalarda bulunduğunu ifade ederek “Maçın başından sonuna kadar Sayın Kaymakamımız tarafından ağırlanan ve hiçbir şekilde kendilerine ne seyircimiz, ne de yöneticilerimiz tarafından en ufak bir hakaret içeren davranışta bulunulmayan Çorum Belediyespor Başkanı Sayın Gül' ün maç sonrası verdiği demeçler çok manidardır. Yaptığı açıklamalarda protokol tribünü bulunmadığını ve seyirciler arasında maç seyretmek zorunda kaldığını büyük bir ayıpmış gibi anlatan Başkan' a öncelikle şunu sormak isterim.

            Siz o maçı seyrederken Sayın Kaymakamımız Levent Kılıç neredeydi. Sizinle birlikte o tribünlerde maçı seyretmedi mi? Sportmenlikten bahseden bir başkan olarak bir gazeteye verdiğiniz demeçte bizleri ligin ilk yarısındaki maçta tüm imkanlarınızı seferber ederek ağırladığınızı söylüyor ve sahanızda yenildiğiniz maçlarda bile bunu elden bırakmadığınızı belirtiyorsunuz. Sayın başkan açık olun lütfen. Gerçekleri saptırmayın. Ligin ilk yarısındaki maçta takımımızı hiçbir Çorum Belediyesporlu yönetici karşılamamıştır. Bende Çorum Belediyespor' dan böyle bir davranış beklemediğimi ve hüsrana uğradığımı defalarca ifade etmişimdir..

            Sanırım o sizin dediğiniz bundan bir yıl önceki gruplara yükselme maçı için geldiğimiz özel maçtı. Evet o maç sonrası bizi çok güzel ağırladınız. Ama ligin ilk yarısındaki maçta bizi çok güzel ağırladığınız yalanını bırakın lütfen. Sizin protokol tribünü diye adlandırdığınız ve birkaç sandalye atarak bu sıfatı verdiğiniz tribünde ben ve yönetici arkadaşıma yer verdiniz mi? Bizler sizin arkanızda otururken ve sizler çaylarınızı yudumlarken onlara da bir çay ikram edelim dediniz mi?

            Tüm bunları geçelim. Sizler Sorgun' a gelmeden önce bizzat ben sizi arayarak 'Günü birlik mi geleceksiniz, yoksa yatılı mı. Eğer yatılı gelecekseniz sizlere yer ayarlayalım' demedim mi? Bütün bunlara rağmen sizi stadımızda kim karşıladı. İlçenin en büyük idari amiri Kaymakamımız Sayın Levent Kılıç ve ben karşılamadım mı? Üstelik Sayın Kaymakamımız sizinle birlikte seyircilerin arasında bu maçı izlemedi mi? Siz ki seyircinin arasında maçı izlemeyi bile kendinize yediremezken Kaymakamımız Sayın Kılıç tüm maçları o hakaret ettiğiniz seyirci ile birlikte izlemiştir. Üstelik 45 yediğimiz maçlarda bile kimse rakip takıma hakaret etmemiş ve onları alkışlarla uğurlamıştır. Kaldı ki protokol tribünü olmaması ilçemizin bir ayıbı değildir. Biz bir il takımı değiliz. İlin nimetlerinden yararlanmıyoruz. Gücümüz buna yetiyor. Stad yaptıramıyoruz, protokol tribünü yaptıramıyoruz. Ama bu sizin bizi aşağılamanız için en son göstereceğiniz nedendir.  Sportmenlik karşı takımın yöneticilerini suçlamakla olmaz. Maç boyunca seyircimizden sizlere bir terbiyesizlik oldu mu? Aldığınız galibiyetten sonra sizleri tebrik etmek için yanınıza geldim bana 'Başkan şu oyuncularına terbiye ver' diyen sizsiniz. Ben de karşı tepki olarak 'Konuk takım sizsiniz. Siz oyuncularınıza terbiye vermelisiniz' dedim. Çünkü bizim oyuncumuza küfreden sizin oyuncunuzdu. Birde 'Güvenlik güçleri olmasaydı daha büyük olaylar çıkardı' söyleminiz de hiç doğru değil. Suları akmıyor, soyunma odaları kötü diye hakeme şikayetiniz de sizin bir başka ayıbınız.”

İşte Çorum

Belediyespor Başkanı Zeki Gül’ün

açıklaması;

            Karşılaşma sonrasında Çorumda bir yerel gazeteye açıklamada bulunan Çorumspor Kulüp Başkanı Zeki Gül’ün olay yaratan konuşmaları şu şekildeydi;

            ‘Sorgun Belediyespor’un ilk yarıda Çorum’a geldiği maçta tüm imkanları ile misafirperverlik gösterdiklerini ve sahalarında mağlup oldukları maçlarda bile bu centilmenliği ellerinden bırakmadıklarını belirterek ‘Ancak Sorgun’da yaşadıklarımız bizleri son derece üzdü.

            Karşılaşmayı Sorgun Kaymakamı hemşehrimizle birlikte izledik. Protokol tribünü falan olmadığı için ayakta ve taraftarlar içinde maçı izlemek zorunda kaldık. Maç boyunca yaşadığımız olumsuzluklara birde maç sonunda ev sahibi takımın başkanının tavrı bizleri son derece kırdı ve üzdü. Maçın bitiminde futbolcular arasındaki ufak tefek ve her maçta olan tartışmalar oldu. Sorgun Belediye Yazı İşleri Müdürü ve aynı zamanda kulüp başkanı olan şahıs, yanıma gelerek ‘Futbolcuları terbiyesiz yetirmişsiniz terbiye verin’ dedi.

            Bende kendisine ‘Sizin bu yaptığınızda çok terbiyeli bir davranış değil. Kendileri bize bir gün önce telefon ederek misafir etmek isteklerini ilettiler ancak maçta ve maçın bitiminde yaşadıklarımız misafirperverlikle uzaktan yakından alakası olmayan hareketlerdi. Biz Çorum’da her maçımızda Çorumluya yakışanı gösterdik ve bundan sonrada göstermeye devam edeceğiz. Eğer Sorgun’da yeterli sayıda polis olmasa inanıyorumki maç sonunda daha olumsuzluklar yaşayabilirdik. Bu yaşadığımız olumsuzlukları Belediye Başkanı’na da ilettim’ dedi.

Editör: TE Bilişim