Mücadele vereceği ligde tutunabilecek bir ekibin oluşturulması için ellerin gelen fedakarlığı yapacaklarını belirten Şimşek, takım için 160 bin liraya otobüs aldıklarını bildirdi. Kendisinin oldukça iddialı bir yapıya sahip olduğunun altını çizen Şimşek, ''İyi bir kadromuz var ama ligi kaldıracak kapasitede değil.
    Üç yıldır Yozgat'ta şampiyon oluyoruz, ancak grup elemelerinde bir türlü istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Alamıyoruz çünkü, karşımızdaki takımların bir çok sponsoru var ve eski parayla trilyonluk bütçelerle mücadele ediyorlar. Bizim gerek belediye olarak, gerekse sponsor olarak böyle bir şansımız yok'' dedi.
     Yeni kurulan deplasmanlı 4. Ligde takımın mücadele vereceğini kaydeden Şimşek şöyle konuştu ''Burada başarılı olmak istiyoruz. Federasyon bizden 25 bin liralık teminat mektubu istedi, Sorgunlu bir işadamımız kanalıyla bu mektubu aldık. Belediye olarak alma şansımız yoktu, onun için böyle bir yola baş vurduk. Yeri ve zamanı gelince o işadamımızı da açıklayacağım. Ancak şimdi daha önemli bir konu var ki, o da transfer. Belediye olarak profesyonel oyuncu transfer etme şansımız yok. Yalnız gerek Yozgatspor, gerekse bazı işadamlarımız bu konuda bize yardımcı olmaya söz verdiler.
    Özellikle Nijerya'dan getirilen iki oyuncuyu transfer etme düşüncemiz var. Gerek antrenörümüz, gerekse bize bu transfere sponsor olan iki iş adamımızın sözlerini yerine getirmesi durumunda bu transferler gerçekleşebilir. Bütün bunlara rağmen Kulüp Başkanımız Nihat Beye gerekli takviyelerin yapılması yönünde her türlü desteği sağlayacağımı kendisine ilettim. Amatör yönde yapacağı her türlü transferde ardında olduğumu, hatta bunun için acele davranması gerektiğini bile ilettim. İstiyorum ki Sorgun Belediyespor ilk yılında başarılı olsun ve hemşehrilerimizin yüzünü güldürsün.''
     Belediye Başkanı Şimşek, Nijeryalı iki futbolcunun transferi için iki sponsorun hazır olduğunu da sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim