Yozgat Amatör Küme süper 1.ligi şampiyonu Sarıkaya Belediyespor, rotayı  Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) çıkmak için  BAL 4.grupta sezonu kapatan Sorgun Belediyespor’la oynayacakları baraj maçına çevirdi.

       Yozgat Amatör Lig'de 18 maçta 17 galibiyet, 1 beraberlik alarak şampiyonluğunu ilan eden Sarıkaya Belediyespor,  gözünü simdi de Bölgesel Amatör Lig 4.grupta sezonu kapatan Sorgun Belediyespor’la oynayacağı baraj maçına çevirdi. Abdullah Akkaya idaresindeki takım, şampiyonluktan sonra baraj maçını da kazanıp Bölgesel Amatör Lig hedefine ulaşmak istiyor.

       Teknik Direktör Abdullah Akaya; “Oturup beklemekten başka çare yok. Çünkü Türkiye Amatör Lig'lerde sezon 25 Nisan’da tamamlanıyor” dedi.

       Yozgat Futbol il temsilcisi Şeref İbiş yaptığı açıklamada; “2010–2011 Yozgat Amatör Küme 1.lig şampiyonu olan Sarıkaya Belediyespor’u ve ligden düşen takımları Çarşamba günü Türkiye Futbol Federasyonu’na bildireceğim.

       Sarıkaya Belediyespor-Sorgun Belediyespor arasında oynanacak baraj maçının nerede ve ne zaman oynanacağını yine Futbol federasyonu belirleyecek. Muhtemelen ilçeler derbisi Mayıs ayının ilk haftası Bozok Şehir Stadyumu’nda oynanır” dedi.

       Sarıkaya Belediyespor  teknik direktörü Abdullah Akkaya, şampiyonluk hedefine ulaştıkları için çok mutlu olduklarını, fakat asıl işlerinin yeni başlayacağını söyledi.

       Takımın sezon başında şampiyonlukla birlikte Bölgesel Amatör Lig hedefiyle yola çıktığını, ilk hedeflerine ulaştıklarını, sıradaki hedefin Bölgesel Amatör Lig olduğunu kaydetti. Kaliteli bir kadroya sahip olduklarını vurgulayan Akkaya, “Şampiyonluk hedefine ulaştık. Camia olarak çok mutluyuz. Yeni hedefimiz Bölgesel Amatör Lig. Rakibimiz Sorgun Belediyespor  Baraj maçını kazanıp önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig'deki yerimizi almak istiyoruz. Lacivert-Beyazlı camiaya, şampiyonluktan sonra Bölgesel Amatör Lig sevinci de yaşatmak amacındayız” dedi.

Sarıkaya’dan sonra BAL’a devam

Bu sezon Bölgesel Amatör Ligi 4. Grupta mücadele eden Sorgun Belediyespor, kendi evinde oynadığı Sivas İl Özel İdarespor maçından 2-0 galip ayrıldı.

       Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hafta sonu Açık Öğretim Sınavları nedeniyle Pazar günü oynanması gereken Sorgun Belediyespor ile Sivas İl Özel İdarespor maçı Cuma günü Saat:14.00’de Sorgun İlçe Stadyumunda oynandı.

       Maçın ilk yarısında rakibine göre daha üstün bir futbol sergileyen Sorgun Belediyespor Selim, Sinan ve Cihan’la bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarıda gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda oyunu tamamen kendi hakimiyeti altına alan temsilcimiz Sorgun Belediyespor, 58. dakikada Sinan’ın sağ kanattan taşıdığı topu iyi takip eden sahanın başarılı ismi Selim topu ağlara bıraktı. 1-0

       Dakika 87. İkinci yarıda Mesut’un yerine oyuna giren Burak, sol kanattan aldığı topla ceza sahasının içerisine kadar iyi girdi. Kalecinin önde olduğunu gören Burak topu kalecinin üstünden ağlara bıraktı. 2-0

       Sezonun en iyi futbolunu sergileyen Sorgun Belediyespor, güçlü rakibine 90 dakika boyunca gol pozisyonu vermedi. Sorgun Belediyespor, önümüzdeki hafta Çankırı İl Özel İdarespor maçından gelecek 3 puanla beraber ligi 19 puanla 8.sırada tamamlamış oldu.

       Maçtan sonra soyunma odasında büyük sevinç yaşanırken, teknik sorumlu Muammer Pirinççi, maçta çok iyi bir performans sergilediklerini, oyuncularını ortaya koydukları yürekli mücadele nedeniyle hepsini ayrı ayrı kutladığını belirtti.

       Pirinççi “Sivas İl Özel İdarespor’a karşı bütün futbolcularım 90 dakika boyuncu canla başla mücadele ettiler. Oyunun hakimiyetini hiçbir zaman elden bırakmadılar. Bu sezon kendi evimizde en iyi ve zevkli bir mücadele örneği gösterdik. Şimdi önümüzde oynayacağımız Sarıkaya Belediyespor ile play off maçı bulunuyor. Bu maçı da kazanarak gelecek sezon Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluğa oynamak istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim