Yozgat’ta Amatör Küme’nin en eski takımlarından olan Sarayspor’un ligde kalmak için kalan maçlarını almaktan başka şansı kalmadı.

            Hafta sonu Saray Kamil Kılıçaslan Stadyumu’nda oynan Saray Belediyespor-Çandır Belediyespor karşılaşmasından sadece 1 puan alabilen ev sahibi ekip kendisini tehlikeye attı.

            Saat 13.00’te başlayan karşılaşma misafir ekip Çandır Belediyespor’un santrasıyla başladı.İlk 15 dakikanın karşılıklı ataklarla geçtiği karşılaşmada ev sahibi Saray Belediyespor 20. dakikada Sezer Özdemir’in şık golüyle  üstünlüğü yakaladı 1-0.Bu dakikadan sonra  ataklarını arttıran Saray ekibinde Serhat Göngör’ün on sekiz dışından vurduğu top direkten döndü. 30. dakikada kanattan atağa çıkan Çandır Belediyespor ilk tehlikeli pozisyonunu kazandı. Yapılan ortayı Saray savunmasından Kemal Akkaya ters bir kafa vuruşuyla kendi ağlarına gönderdi 1-1. 35 dakikada orta sahada topu kazanır kazanmaz kaleye şut çeken Mehmet Bilgin durumu 2-1 yaptı. ilk yarı bu skorla sona ererken ikinci yarıda andır atakları ağırlık kazandık.

            İkinci yarının ilk onbeş dakikası Saray savunmasına zor anlar yaşatan Çandır Beledyespor 60. dakikada bulduğu golle skoru beraberliğe taşıdı.

            Bu dakikadan sonra karşılıklı atakların ve direklerde patlayan topların görüldüğü karşılaşmada Çandır deplasmanda 1 puan almanın mutluluğunu yaşarken Saray temsilcisi önemli bir avantajı elinden kaçırmanın üzüntüsünü yüşüdı. Aldığı beraberlikle puanını 11’e taşıyan Saray Belediyespor ligde kalma mücadelesini iyiden iyiye zora sokarken hemen üstünde bulunan Çandır ise 14 olan puanını 15’e taşıyıp aradaki puan farkını açtı. Karşılaşma sonrasında açıklama yapan efsane teknik direktör Kamil

            Kılıçarslan,” Güzel bir maç geçti, çok gol pozisyonuna girmemize rağmen sadece iki gol atabildik. Rakibe top oynatmadık ama bir pozisyonda kendi kalemizde ters vuruşla gol gördük.

            Bir de karamboldan yedik, bunun dışında bir çok topumuz direkten döndü. Şimdi önümüzdeki maçlara daha iyi konsantre olmamız gerekiyor.

            Bu maçı kazanmış olsaydık en yakın rakibimizle aramızda sadece 1 puan fark kalacaktı. Kendi işimizi kendimiz zora sokmuş olduk. Daha iyi çalışma ve gayretle önümüzdeki tüm maçları almaya çalışarak ligde kalmayı hedefliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim