Değişen teknik ekip ve deplasmanda alınan galibiyet ile çıkışa geçmeyi planlayan Yimpaş Yozgatspor Cumartesi günü kendi evinde misafir ettiği Keçiörenspor’a 0–2 mağlup oldu.

            Spor Toto 3. Lig 2. Grupta mücadele veren ve yaşadığı değişimle yükselme çabaları gösteren Yimpaş Yozgatspor, evinde oynadığı Keçiörenspor’a 0–2 yenilerek çıkış çabalarını sonra ki haftalara öteledi.

MAÇ ÖNCESİNDE

JESTLER VARDI

            Cumartesi günü oynan karşılaşmayı bin civarında taraftar izledi. Taraftarlar önceki haftalarda yaşanan tatsız olayları unutmak adına karşılaşma öncesinde emniyet mensuplarına, hakemlere ve özel güvenlik görevlilerine karanfil hediye etti. Karşılaşma öncesinde oyuncuları tribüne çağırarak galibiyet sözü isteyen taraftarlar Başkan Halil İbrahim Yılmaz ve Mehmet Kıymazaslan’a da tezahürat etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

            Karşılaşmaya Keçiörenspor vuruşu ile başlandı. İlk atağı Ankara ekibi yaptı. Baskılı başlayan taraf Keçiörenspor oldu. Karşılaşmanın 4. dakikasında savunmanın kafa ile kalecisine verdiği pas kısa düşünce Keçiörenli Cihat araya girerek topu ağlarla buluşturdu. İlk dakikada bulduğu golle daha rahat bir futbol sergileyen Keçiörenspor oyunu Yozgatspor sahasına yıktı. Sık atakların görülmediği karşılaşmada sol kanattan ceza alanına girmeye çalışan Mehmet’i durdurmak için sert giren Çetiner’in hareketini faul olarak değerlendiren karşılaşmanın hakemi Erhan Sönmez penaltı noktasını gösterdi. 21. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Serdar topu ağlarla buluşturarak deplasmanda takımını 0-2 öne geçirmeyi başardı. Kendi evinde rakibi karşısında yenik duruma düşen Yimpaş Yozgatspor bu dakikadan sonra toparlanmaya çalışsa da yaptığı atakları golle sonuçlandırmayı başaramadı. 25. Dakikada Doğan atağa çıkarken rakibini geçmek için yaptığı hareketten dolayı karşılaşmanın hakemi tarafından sarı kart ile cezalandırıldı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

            Karşılaşmanın ikinci yarısına iki takım da oyuncu değişikliği ile başladı. Yimpaş Yozgatspor’da Doğan yerini Hasan’a bırakırken Keçiörenspor’da da Berkan yerini Soner’e bıraktı. İkinci yarıya daha istekli çıkan Yimpaş Yozgatspor’da 54. dakikada Uğur Hasan’ın ara pası ile kazandığı topa ayağının dışı ile vurdu. Kaleciyi geçen top az farkla auta çıktı ve Yimpaş Yozgatspor bu ataktan faydalanamadı. 56. dakikada Sinan yerini genç Abdullah’a bırakırken 58. dakikada Ercüment’in yerine ise Samet sahada ki yerini aldı. Karşılaşmanın 74. dakikasında sol kanattan yapılan ortaya kafayla vuran Halil İbrahim Karakuş’un şutu üstten auta çıktı. 82. dakikada Keçiörenspor’a Gökhan oyundan alınarak yerine Burak dahil edildi.

            Oynanmayan 5 dakikanın da eklendiği karşılaşma da başka gol olmazken Yimpaş Yozgatspor kendi sahasından 0-2 mağlup ayrıldı.

Editör: TE Bilişim