Son günlerde tartışmalara neden olan hakem hataları tüm Türkiye’ de yankılanırken Antalya’da verilen “Devre Arası Eğitim Semineri” Yozgat’ ta görev yapan hakem ve gözlemcilere de uygulandı.
    Antalya’ da devre arasında bir otelde yapılan 'Üst Klasman Hakem ve Yardımcı Hakem ile Turkcell Süper Lig Gözlemcileri Devre Arası Semineri" uygulaması devre devam ederken bölgelerde de devam ediyor.
    Türkiye Futbol Federasyonu Eğitim Sorumlusu Muammer Tokat, Yozgat  Bölgesinde görev yapan hakem ve gözlemcilere Türkiye Faal Futbool Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Yozgat Şubesi’nde bilgiler verdi.
    Antalya’ da ki eğitimin bölgelerde de sürdürüldüğünü, ifade eden Tokat,”  Bizim ülke olarak en büyük eksiğimiz sistemimizin olmaması. Biz sizlere hoşgörülü ve saygılı davrandık, bundan sonra da aynen devam edeceğiz. Ligin ilk yarısında özellikle son haftalarda hakem notlarında bir düşüş yaşandı.
    Hakemlerimiz gözlemci notları itibarıyle en çok Bank Asya Ligi'nde başarılı oldu. İlk yarıdaki tesbitlerimize göre kart adetleri ve gösterme yöntemlerinde bazı aksaklıklar yaşadık. Biz bu kart sayısını düşürmek için sizleri eğiteceğiz. Hakem -Yardımcı hakem işbirliğine dikkat etmek lazım.
    Teknik alan sorununa bir çözüm bulacağız. Bir diğer tesbitimiz sizlerin gereksiz konuşmaları. Bunlar hem sizi, hem de bizi etkiliyor. İkinci yarı için sizleri medya baskısından kurtarmayı planlıyoruz.    Özellikle ikinci yarıda maç öncesi bir ya da birkaç trioyu bir araya getirip, kamp yaptırmayı planlıyoruz. Bu sezon sizlerle, bizlerle bitecek. " diyerek seminere katılan hakem ve gözlemcilere konuşma yaptıktan sonra hakem hataları ilgili görüntülerle uyarılarda bulundu.   
Editör: TE Bilişim