Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi uzmanları, gençlerin yüzde 84'ünde diş çürüğü bulunduğunu belirterek, "Gençlerimiz erken yaşta dişlerini kaybetme riski taşıyor" dedi.
    Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi uzmanları, yaptıkları araştırmada hiç iç açıcı sonuçlarla karşılaşmadıklarını ifade etti. Toplumda henüz ağız ve diş sağlığı şuurunun oluşmadığını ve düzenli diş fırçalama alışkanlığının olmadığının altını çizen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi uzmanları, Türkiye'de genç neslin hemen hemen yarısında diş eti hastalığı olduğunun tespit edildiğini belirtti.
    Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi uzmanları, "11-18 yaş arası fertlerin yarısında diş eti hastalığı olduğu tespit edildi. Bu da ağız ve diş sağlığı konusunda çok büyük problemlerin olduğunu gözler önüne seriyor" diye konuştu.
    Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi uzmanları, Türkiye'deki gençlerin yüzde 84'ünde diş çürüğü tespit edildiğini söyleyerek, "Çalışma kapsamındaki bireylerin yüzde 50'ye yakınında da diş eti hastalığı tespit edildi. Bu da erken yaşta diş kayıplarına sebep olduğu gibi, sistemik hastalıklara da yol açmaktadır. Koruyucu diş hekimliğine gereken önem verilmediği için bu durum ülke ekonomisine büyük maddi yük getirmektedir" şeklinde konuştu.
    Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi uzmanları, toplumda ağız ve diş sağlığı bilinci ve koruyucu diş hekimliği hizmetlerinin yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.   
Editör: TE Bilişim