Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından futbol hakemlerine yönelik düzenlenen fiziki yeterlilik testlerinin sonuncusu, Van ile birlikte Kayseri'de yapıldı.

            MHK tarafından 14 bölgede düzenlenen ve 15 Mart'ta başlayan fiziki yeterlilik testleri kapsamında 10. bölgede görev yapan hakemlerin testleri, Atatürk Spor Kompleksi atletizm pistinde gerçekleştirildi.

            Testlere, TFF 2. Lig ve 3. Lig'de görev yapan Kayseri'nin yanı sıra Sivas, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Kırşehir ve Aksaray'dan üçü kadın 77 hakem katıldı.

            MHK Bölge Sorumlusu Galip Bitigen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sezon 4 kez düzenlenen fiziki yeterlilik testlerinin sonuncusunun Kayseri ve Van'da yapıldığını bildirdi.

            Kayseri'de yapılan testlere, 10 bölge hakemlerinin yanı sıra Ankara, Konya, Gaziantep, Malatya ve Adana'daki testlere katılamayan hakemlerin de katıldığını ifade eden Bitigen, hakemlere 40 metre ve 150 metre koşu testleri uygulandığını, testleri geçemeyen hakemlerin karşılaşmalarda görev alamadıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim