Türk Hava Kurumu (THK) Yozgat Şubesi başlattığı yamaç paraşütü kursu ile kursiyerlerini uçmaya hazırlıyor.
    Yozgat’ta bir ilki gerçekleştirerek Yozgat semalarında uçuş başlatmayı hedefleyen Türk Hava Kurumu Yozgat Şubesi, bir hafta sürecek olan yamaç paraşütü başlangıç eğitim kursu başlattı.
    Teorik ve uygulamalı olmak üzere toplam 25 saat eğitim alacak olan kursiyerler toplamda 10 sorti uçuş gerçekleştirmeyi planladıklarını ve başarılı olan kursiyerlere Türk Hava Kurumu’nun yamaç paraşütü başlangıç sertifikası vereceklerini söyleyen Türk Hava Kurumu Yozgat Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yılmazer; “Türk Hava Kurumu Yozgat Şubesi olarak kurumumuzu tanıtmak, gençlerimize ve havacılığa gönül vermiş kişilere havacılığı sevdirmek amacı ile Yozgat’ ta bir ilk olarak yamaç paraşütü hocalarımız Meriç Yeter, Mustafa Aydın ve saymanımız Ali Çakır gözetiminde 12 kişilik grubumuza yamaç paraşütü başlangıç kursunu başlattık. Kurs sonunda kursiyerlerimizin alacağı lisans ile kendi başlarına yamaç paraşütü ile uçmaları sağlanacak” dedi.
    Hava şartlarına göre değişik alanlarda uçuşları gerçekleştireceklerini söyleyen Yılmazer; “Çeşka Kalesi veya Yerköy’ de bulunan Şehitlik Tepesi Mevkiinde uçuşları gerçekleştireceklerini aktardı.
    İleriki günlerde de farlı çalışmaların olacağını ekleyen Yılmazer; “Şubat ayı içinde belirleyeceğimiz okullarda ki öğrencilere Türk Hava Kurumu Yozgat Şubemizde model uçak kursu vereceğiz ve yamaç paraşütü başlangıç kursuna katılmak isteyen tüm Yozgatlı gençlerimizi de şubemize bekliyoruz” dedi.
    Konuşmanın ardından Uçuş hocası Meriç Yeter tarafından kursiyerlere uçuş, paraşüt ve uygulamalar hakkında teorik bilgiler verildi.
Editör: TE Bilişim