Yükselme çabaları içinde bulunan ve gün geçtikçe sergilediği oyun kalitesini yükselten Yimpaş Yozgatspor evinde oynadığı Kahraman Maraşspor karşısında istediğini bulamadı ve karşılaşmadan 0–4 mağlup ayrıldı.

                Spor Toto 3.Lig 2. Grup’ta mücadele eden ve son günlerde yakaladığı çıkışla umut vadeden Yozgatspor kendi evinde Kahraman Maraş spor’a 0–4 yenildi. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Ahmet Tanrı kulu’nun eliyle çıkardığı pozisyonda kırmızı kar görüp takımını hem on kişi bırakıp hem de ilk dakikalardan penaltıdan doğan golle geriye düşürmesi takımın moralinin bozulmasına sebep verdi. Karşılaşma sonrasında açıklama yapan Teknik adam Polat Öskan,” Böyle olmasını hiç birimiz istemezdik. İlk dakikalarda gördüğümüz kırmızı kart ve penaltıdan doğan gol moralleri bozmaya yetti. İyi hazırlanmıştık, inanmıştık ancak olmadı. Bizim taraftarımıza bir sözümüz vardı ve önümüzdeki hiçbir maçta yenilmeyeceğiz demiştik. Sadece kendimize bir yenilme şansı vermiştik. Artık bu karşılaşmada o hakkımızı kullanmış olduk ve önümüzdeki maçlara bakacağız. İyi başlayamadık moral bozukluğu hep bizimleydi. Sahada ilk dakikada gördüğümüz kart ve gol vardı tribünde ise bir kısım taraftarın kötü tezahüratı vardı. İstenmeyen şeyler bunlar fakat futbolda oluyor. Henüz karşılaşma bitmeden oyunculara baskı yapmak, onların morallerini bozmak hiç doğru değil. Yozgatspor taraftarı böyle olmamalıydı ve hiç yakışmadı bu olay” dedi.

Maçtan dakikalar

                Yozgatspor’un santra vuruşu ile başlayan karşılaşmanın henüz 8. dakikasında sol kanattan kullanılan köşe vuruşunu kale önünde eliyle çıkaran Ahmet Tanrıkulu kırmızı kart gördü. Pozisyonu karşılaşmanın orta hakemi penaltı olarak değerlendirdi. Durdu’nun penaltı vuruşuyla top ağlarla buluştu ve Yozgatspor karşılaşmanın henüz 8. dakikasında 0–1 geriye düştü. Karşılaşmanın ilk yarısında Yozgatspor yaşadığı hayal kırıklığını üstünden atamazken ilk yarı bu skorla sona erdi.

                Karşılaşmanın ikinci yarısına oyuncu değişikliği ile başlayan Yozgatspor’da Gökhan yerini H. İbrahim’e bıraktı. İlk yarıya göre ikinci yarıya daha iyi başlayan Yozgatspor Hasan ile gol arasa da bu isteğinde başarılı olamadı. 60. dakikada sağ kanattan atak yapan K.Maraşspor kısa paslaşmalar ile ceza alanına girmeyi başardı burada Ersoy’un solundan topu ağlarla buluşturan Samet takımını 2 farkla öne geçiren golü kaydetti. 62. Dakikada Ali İhsan yerini Erdim’e bıraktı. 70. Dakikada ara pası ile topa sahip olan Erdim iyi vurdu kaleci Ahmet topu kornere çeldi. 71. Dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda topa ön direkte iyi yükselen Hasan kafayla vurdu top kaleci Ahmet’te kaldı. 75. Dakikada ceza alanı içerisinde rakibini Düşüren İrfan ile K. Maraşspor bir penaltı vuruşu daha kazandı. Karşılaşmanın 8. dakikasında penaltı vuruşunu gole çeviren Durdu bu vuruşu da gole çevirdi ve takımını deplasmanda 0–3 öne geçirdi. 77. Dakikada rahibine sert giren Veli Sarı kart görürken hakeme itiraz eden K. Maraşsporlu futbolcu Emre’de sarı kart gördü. 78. Dakikada Sinan yerini Ziya’ya bıraktı. 83. Dakikada Yozgatspor ceza alanı dışından serbest vuruş kazanan K. Maraşspor adına vuruşu Emre kullandı. Emre’ nin vuruşunu Ersoy engelleyemedi ve top direk ağlarla buluştu. Skor Böylece 0–4 oldu.  89. Dakikada iki penaltı golü kaydeden Durdu yerini Ahmet’e bıraktı ve karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında gol olmazken karşılaşma 0–4 K. Maraşspor’un galibiyeti ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim