Yakalandığı amansız kanser hastalığına rağmen futbol aşkı ile gençlerin elinden tutan başkomser, kısa sürede görev yaptığı ilçede futbol idolü oldu.

                Başkomserin kahvene ve sokaklardan topladığı gençlerle kurduğu futbol takımı şampiyon olurken, çocuklarının sporla iç içe olması en çok aileleri mutlu ediyor.

                Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Başkomser Bahattin Omak’ın antrenörlüğünü yaptığı Yerköy İdmanyurduspor U-19 Gençler Ligi’nde şampiyon oldu. Yeşil sahada yaşanan şampiyonluk coşkusunun ardından verilen büyük mücadele ve futbol aşkı çıktı.

                Uzun süredir ilçede görev yapan Başkomser Bahattin Omak’ın futbola olan düşkünlüğü ilçenin amatör futbol takımına antrenör olmasına neden olur.

                Kısa sürede gençlere futbolu sevdirmeye başlayan Omak, kahvehane köşelerinden ve sokaklardan gençleri toplayarak 14 kişi olan takım kadrosunu kısa sürede 50 kişiye çıkardı.

                Maçtan maça antrenmanlara gelen gençler kısa süre sonra düzenli antrenman yapan, sistemli çalışan ve özgüven sahibi futbolcular haline geldi. Bu güne kadar kendi imkanları ve ilçenin hayırsever sahibi futbol sevdalılarının desteği ile futbol takımına kulüp binası, geniş takım kadrosu ve şampiyonluğu olan bir takım haline getiren Omak’ın gayreti geçlerin sokaklardan kurtulmasının da yolunu açtı.

                Futbola olan sevdası sayesinde yakalandığı amansız hastalığı unutan Omak, gençleri sokaklardan kurtarınca ailelerin de desteğini arkasına almayı başardı. Kısa bir süre önce futbol takımına bir kulüp binası kazandıran Başkomser Bahattin Omak, 24 yıllık meslek hayatını geride bırakırken Yerköylü gençlerin sevgilisi haline geldi.

                Dershaneye giden öğrencileri de düşünerek ilçe sahasına gece antrenmanı için projektörlü ışık sistemi kurduran Omak’ın bu gayretine öğrencileri şampiyonluk yaşatarak karşılık verdiler.

                İl Özel İdarespor’u son maçında 2-1 mağlup eden Yerköy İdmanyurduspor, elde ettiği şampiyonluğu hocaları, yol göstericileri Bahattin Omak’a hediye etti. Gençler şimdi ilçelerini Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek.

                Yozgat Emniyet Teşkilatı’nın örnek simalarından biri haline gelen Bahattin Omak’ın futbol takımının elde ettiği başarı, suç ve suçluyla mücadelede sporun ne derece etkili bir yöntem olduğunun da göstergesi oldu. 

                Daha önce İlçe Trafik İstasyon Amirliği yapan Bahattin Omak, görevindeki başarısı ve çalışma gayreti ile görev yaptığı istasyonu VIP Trafik İstasyonu haline getirecek başarıya imza atmıştı.

Editör: TE Bilişim