Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, sayıları 1 milyon 700 bini bulan üniversite hayali ile yanıp tutuşan gençlerin üniversiteye giriş için hazırlık sürecinde yaşadığı “zulüm”, sınav sonrası ortaya atılan “şifre” iddiasıyla tam bir işkenceye dönüştüğünü söyledi.

                Üniversiteye girebilmek için türlü maddi ve manevi fedakarlığa katlanan gençlerin ve ailelerinin büyük bir şok yaşadığını söyleyen Gülbaş; “Ortada kulak arkası edilmeyecek ölçüde vahim bir şaibe iddiası mevcuttur... Kim ne derse desin; şu anda ülkenin en önemli sorunu budur. 1 milyon 700 bin genç arkadaşımız, emeklerinin bir şaibeye kurban edilmemesi ve haklarının yenmemesi için gözlerini yetkililere dikmiştir” dedi.

                “Devlete düşen görev derhal konuyu aydınlığa kavuşturmak ve sınavın üzerine karabulut gibi çöken bu şaibe iddiasını ortadan kaldırmaktır. Bu iddia öyle birkaç yetkilinin vereceği demeçle veya yapacağı ikna etmez açıklamayla geçiştirilecek kadar basit değildir” diyen Gülbaş;

                “Tüm kamu oyununda bildiği gibi; ilk skandal geçen yaz KPSS sınavında patladı... Çok sayıda aday eğitim bilimlerinde 120’şer puan çekince dışardan kopya aldıkları saptandı. Tepkiler artınca Başbakan hem MİT Müsteşarı’na hem Emniyet Müdürü’ne talimat verdi: “Sorumluları yakalayın, dosyayı da ilk önce bana getirin” dedi. Aradan 8 ay geçti ama soruları kimin çaldığı, organizasyonu kimin yaptığı hala ortaya çıkarılamadı... Ya da çıkarıldı açıklanamadı!Bu da ayrı bir skaldan hüviyetindedir malesef.

                Dönemin ÖSYM Başkanı  Prof. Ünal Yarımağan ve kadrosu görevden alındı. Acele çıkarılan yasayla ÖSYM yeniden yapılandırıldı.

                Aradan çok bir zaman  geçmeden şifre skandalı patlak verdi. Matematik sorularının şifre ile çözülebildiği ortaya çıktı. Kimi uzmanlar 40 sorudan 36 - 37’sinin şifre ile çözülebildiğini bildiriyor. Yetkililerin “Her öğrenciye ayrı kitapçık verdik” açıklaması kuşkuları dağıtmadı...Bilakis ÖSYM Başkanının yapmış olduğu açıklama sonrası insanların kafası iyice karıştı.İddaaları cevaplamak için basının karşısına geçen ÖSYM Başkanı şifreleme iddaaları için ne var dedi ne de yok dedi.Eminim kendisi izleseydi kendisini onun da kafası karışırdı.

                Bizim kanaatimiz; KPSS sınavlarını dışardan manipüle eden şebeke artık ÖSYM’nin içinde de çalışmaya başlamıştır. Amaç bellidir... Yandaş öğrencilere avantaj sağlayarak devlette olduğu gibi üniversitelerde de kadrolaşmak... “Sizden - bizden” ayrımını okul sıralarına indirmek...

                YÖK ve ÖSYM Başkanları son olay konusunda doyurucu açıklama yapamazsa istifa etmelidir. Yıllarca en başarılı kurumlar arasında yer alan ÖSYM’yi üç yıl içinde adaletsizlik ve kuşkunun sembolü haline getirmek  basit bir olay değildir.Hiç kimsenin hiç bir cemaatin yada yapılanmanın bu ülkenin geleceğinin teminatı olan gençliğin hayalleriyle ve umutlarıyla oynama hakkı yoktur.Söz konusu iddialar eğer gerçekse ve birileri kendi yandaşlarına öncelik tanımak amacıyla böyle bir çalışmanın içerisine girmişse;"bana neyle gelirseniz gelin kul hakkıyla gelmeyin" diyen Yüce Yaradan'ın huzuruna yüz binlerce gencin hakkıyla gittiklerini hatırlatmak isterim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim