AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, ''Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılması, geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur'' dedi.

     Açıkgöz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 91 yıl önce millet adına ülkenin kaderine el koyan meclisin, destansı bir mücadele sonucunda İstiklal Savaşını başarıya ulaştırdığını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attığını belirtti.

     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, geleceğin teminatı çocukların bayramı olmasının yanı sıra Türk milleti için tarihi bir dönüm noktasını olduğunu ifade eden Açıkgöz, açıklamasında şunları kaydetti:

     ''Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılması, geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur. Atatürk'ün önderliğinde İstiklal Savaşı'nı yürüten ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye Büyük Millet Meclisi, cumhuriyetin özümsenmesinde, demokrasi kültürünün yerleşmesinde, Türk insanının onurlu, çağdaş bir yaşam sürmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Aldığı tarihsel kararlar ve gerçekleştirdiği çalışmalarla üstlendiği onurlu görevi başarıyla yerine getirmiştir. Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancın ifadesidir. Bu bayram sizler için bir şenlik, milletimiz için gurur günüdür. Sizler Türk milletinin ve devletinin geleceğisiniz. Sizler milletimiz için sevinç ve ümit kaynağısınız.''

Editör: TE Bilişim