Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Kıyasi Başgül, 10’uncu olağan kongrede 912 delegenin iştiraki ile parti genle başkanlığına seçilen Namık Kemal Zeybek’in, Demokrat Parti’nin misyonuna ve hedeflerine hitap edebilen, engin bir devlet ve misyon deneyimine sahip genel başkan olduğunu söyledi.
    Divan Başkan Yardımcılığı yaptığı genel kurulda adaylardan Namık Kemal Zeybek şahsında doğru bir tercih çıktığına işaret eden DP İl Başkanı Kıyasi Başgül; “Bu netice tabandan kopuk idare-i maslahatgüzarcı misyonun temsilcisi değil sanki başkalarının uydusu olan genel merkeze karşı bir teşkilat arayışıdır” dedi.
    Zeybek’in iyi bir Müslüman, iyi bir milliyetçi, iyi bir Atatürkçü olmasının yanı sıra DP tarihinin içinde bu misyona inanarak görev yapmış engin bir devlet ve misyon deneyimine sahip olduğunu vurgulayan Başgül; “Bu birikimleri ile tabana değer veren milletin ihtiyacı olan birlik, beraberlik, tek vatan, tek bayrak, tek ezan ilkesi ile, ülke gündeminde olan iki bayrak, iki dil ve federasyon senaryolarına son verecek bir hareketin başlangıcıdır, yok olan sanayi, yok olan tarım, sıcak para borsa ekonomisi idare olan Türkiye değil. Yatırım, üretim, istihdam politikası ile satan değil yapan olacaktır” dedi.
    Millete karşı verilen ilk sözün emekli, memur ve işçiye iktidar olduklarında yüzde 50 zam vermek olduğunu kaydeden Kıyasi Başgül, şöyle konuştu: “Kaynak nerede denirse yüzde 120 zam verdiğimiz zaman nasıl bulduysak bunu da buluruz. İkinci sözümüz bir ton kömür birkaç paket yiyecek yardımı ve yeşilkart mağdurlarına ayda en az 300 TL maaşla ‘Dermankar Projesidir’ ki, milleti dilenci kültüründen ve utancından kurtulmaktır.
    Genel Başkanımız diyor ki, ‘Atatürk’ün, Bayar’ın Menderes’in, Demirel’in, Özal’ın çizgisini yeniden hakkı olduğu yere getirmek için size elimi uzatıyorum. Yapacaksak birlikte yapacağız. İcazetimi, işaretimi ve desteğimi kimseden değil teşkilatlarımdan alıyorum’ diyor. Bu söyleyiş tavanın tabanla birleşmesi ve halkın arayışıdır. Bütün bu düşünceler bir ay içerisinde Yüce Türk Milletimize sunulacaktır. Türkiye'de olmayan muhalefetin yerini biz alacağız. 12 Haziran'da DP Meclis'te olacaktır, hedefimiz başbakanlıktır ve iktidardır."
Editör: TE Bilişim