CHP Ekonomi Masası ekibinde yer alan Yozgat Milletvekili Ali Keven, Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere Yozgatlı işçi, esnaf ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
Hava muhalefeti nedeniyle iki vekilin kente gelişi gecikirken, Yozgat Milletvekili Ali Keven ve CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar basın toplantısı gerçekleştirdi.
İl Başkanı Abdullah Yaşar, milletvekillerinin ekonomik sıkıntıyı yerinde tespit edip, parti genel merkezine rapor etmek amacıyla Yozgat’a geleceklerini ifade etti.
Yozgat Milletvekili Ali Keven ise Türkiye’de ekonomik kriz yaşandığını, bu krizden en fazla Yozgat halkının etkilendiğini, krizin iktidar tarafından kabul edilmediğini savundu.
Milletvekili Keven, “Saraya göre kriz yok. Çünkü onlar ülkenin kaynaklarını kendi etrafıyla alabildiğince paylaşıyor” dedi.
Yozgatlı vatandaşın pazarda, çarşıda, kahvede her gün ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldığını vurgulayan Keven, “İstediğimiz kadar kriz yok diyelim, insanların pazara çıkmış olması onlara krizi çok iyi gösteriyor” diye konuştu.
Yozgat’ta bir bankanın iki şubesini kapattığını anlatan Milletvekili Keven, “Bunun yanı sıra Yerköy’de üretim yapan Kale Seramik 6 ay üretime ara verdi. Yaklaşık 250 işçiye izin verdiler. Ama izin değil bunu bilin. Aynı şekilde Kraft torba fabrikasında da ciddi sıkıntılar yaşanıyor” şeklinde konuştu.
Ekip diğer vekillerin de katılımıyla İl Özel İdaresi, Yol İş Sendikası, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası ve bazı esnafları ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim