Çeşitli incelemelerde ve açılışlarda bulunmak üzere Tokat'a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, il protokolü tarafından Amasya-Tokat sınırında karşılandı. Buradan Tokat Valiliğine geçen Bozdağ, Vali Şerif Yılmaz'dan kent ile ilgili bilgiler aldı. Kendisinin de Yozgatlı olduğunu hatırlatan Bozdağ, bu nedenle Tokatlı sayılabileceğini söyledi. Soruları da cevaplandıran Bozdağ, bir basın mensubun, "Bedelli askerlik konusunda her hangi bir gelişme var mı?" sorusu üzerine şöyle konuştu:
“Bedelli Askerlik konusu Türkiye'de zaman zaman gündeme getirilen bir konu. Son günlerde tekrar gündeme getirildi. Çalışma var mı gibi geldi ama sanki bir temenni haberi gibi geldi bana. Bu konuda benim bildiğim şu anda bedelli askerlik konusunda çalışma yok. Esasında bu teknik bir konu. Tabi Genelkurmay Başkanlığı'nın TSK'nin asker ihtiyacı ile birlikte değerlendirilmesinde fayda var. Şu an bildiğim kadarıyla TSK'nın askerlik hizmeti ile ilgili bir çalışması var. Askerlik hizmetinin çok değişik boyutlarda yeniden ele alan, çağın gerekliklilerine ve Türkiye'nin durumuna uygun bir şekilde yeniden bir düzenleme çalışması devam ediyor. Belki o çalışma bittikten sonra bu çalışma çerçevesinde bir şeyle olur mu onu şimdiden kestirmek mümkün değil. Ama şu an itibariyle böyle bir çalışmanın olmadığını ifade edebilirim. İleride böyle bir şey olur mu, ona da olmaz demek yanlış olur. "
İSRAİL KONUSU
Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin İsrail'in yanlış tutumu nedeniyle farklı bir noktaya geldiğini söyleyen Bozdağ, şunları söyledi: "Tabi Mavi Marmara gemisinde insanı yardım amacıyla giden silahsız insanlara hem de uluslararası hukukun çizdiği sınırların da dışına çıkarak saldırıda bulunmak ve silahsız, savunmasız insanları hunharca katletmek kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. Büyük bir insanlık suçudur. Biz Türkiye olara bu hukuk tanımaz tavır karşısında hukukun tanınması gerektiğini ve bu noktada hukuk tanımaz yaklaşımında bulunan İsrail devletine karşı uluslararası hukukun ve Türkiye'nin kendi çıkarları açısından yapılması gerekenleri başından itibaren biz yaptırmaya özen gösteriyoruz. O gün Başbakanımız bir şey söyledi. İsrail Türkiye'den bu haksız, hukuksuz, gayri insanı yaklaşımından dolayı özür dilemedikçe bu mahmur hukuk dışı saldırıda hayatını kaybeden insanların yakınlarına tazminat ödemedikçe ve uluslararası hukuka aykırı biçimde devam eden Gazze ablukası kaldırılmadığı müddetçe Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler eski usülde devam etmeyeceğini biz çok net ifade ettik. Türkiye'nin ortaya koyduğu gerekçeler haklı gerekçeler. Çünkü, saldırı uluslararası sularda oldu. İkincisi burada silahsız, savunmasız insanlar var. ve bu nedenle bu saldırının haksızlığını ortaya koydu. Bütün dünyayı da bu haksızlığa karşı tavır almaya çağırdı. BM'ninki bana göre rapor değil, yok hükmünde sadece bir kaç kişinin şahsı görüşünü yansıtan bir değerlendirme. Bir rapor olarak bunu görmek yanlış. Türkiye Cumhuriyeti bu noktada ortaya koyduğu tavırla tutumunu çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Alınan tedbirler bütün kamuoyunun malumudur. Biz haklı olduğumuz noktada hiç bir zaman geri adım atmayı düşünmedik, düşünmemizde söz konusu değil. Türkiye'nin yaraları ve çıkarları neyse biz o yarar ve çıkarlar doğrultusunda dış politikamızı belirledik. Bundan sonrada aynı doğrultuda devam edeceğiz. "
CHP LİDERİNE
ELEŞTİRİ
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bir basın mensubunun CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan ile ilgili olarak, "Başbakan'ın ağzından kan damlıyor" şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine, şöyle dedi:
"Bir Ana muhalefet partisinin liderine, bir Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanına böylesi çirkin bir yakıştırma ile bulunması kabul edilebilir bir durum değildir. CHP'ye oy veren seçmenlerde, Türk milleti de bundan rahatsız olmuştur. Onun karşılığında çirkin sözler söylenebilir mi. Başka insanlar çok şey söyleyebilir ama bizim çirkin söz ile söylemekle muhalefetle yarışmakla niyetimiz olmadı. Ama bir şeyin burada altını çizmek gerekiyor. Türkiye'nin milli çıkarları söz konusu olduğu zaman uluslararası plandaki çıkarları söz konusu olduğu zaman muhalefetin iktidarla birlikte hareket etmesi doğru olandır. Şu anda Türkiye ile İsrail arasında yaşanan olaylara baktığınızda hükümetin yaptığı Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin çıkarlarını korumak ve bu çıkarların korunması için yapılması gerekler neyse onları yapmak içindir. Şimdi sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalara baktığımıza zaman üzerinden ismini çıkarın. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ismini çıkardığınızda birde İsrail'li yetkililerin yaptığı açıklamalara baktığınızda ne kadar benzeştiğini, bazı kısımlarında ne kadar örtüştüğünü çok rahatlıkla görmek mümkündür. Doğru bir şey mi? İsrailler ile aynı karede olmak ve böylesine bir konuda aynı fotoğrafın içerisinde yer almak yakışır bir durum değil. Bu konuda hükümete destek olması ve İsrail devletinin yaptığı yanlışları dile getirip Türk hükümetinin yaptığı doğruların yanında durması doğru olandır. Ama maalesef CHP sadece bu konuda değil bir çok konuda benzer yaklaşımları sürekli ortaya koymaktadır. "
Açıklamanın ardından Vali Şerif Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a çeşitli hediyeler verdi. Bozdağ, ardından Tokat Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Kent merkezi ziyaretleri sonrası Turhal ilçesine geçecek olan Bekir Bozdağ burada çeşitli açılışlara katılacak.

Editör: TE Bilişim