Yozgat'ı referandumu vatandaşa anlatmak için ziyaret eden Bozdağ, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer ve bazı partililerle Yozgat'ta esnafı tek tek gezdi. Bekir Bozdağ, ziyaretleri sırasında gazetecilere açıklamasında, CHP'nin 35. maddenin yürürlükten kaldırılmasıyla ilgili yaklaşımında samimi olmadığını daha önce ifade ettiklerini söyledi.
    Bozdağ, şöyle konuştu:
    ''Bu, CHP'nin gündemi tamamiyle başka yöne çekme gayretinden ibaret bir yaklaşımdır. Anayasaya neden 'hayır' demenin gerekçesini makul olarak millete anlatamamanın ve kamuoyuna haklılığını ortaya koyamamanın sonucu dikkatleri başka yöne çekmek için ifade ediyorlar. Biz, iç hizmet yasasının 35. maddesinin kaldırılması dahil, Türk hukukunda mevcut demokrasi ve hukuk devletiyle bağdaşmayan ne kadar hüküm varsa bunların mevzuatımızdan temizlenmesinden yanayız. 35. maddenin kaldırılması konusunda AK Parti tereddütsüz her türlü desteği verecektir, yeter ki CHP sözünde dursun ama ben CHP'nin bu sözünde duramayacağını da düşünüyorum.''
    AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, bir gazetecinin, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ''yargılanmam intihar ederim'' şeklindeki sözleriyle ilgili sorusu üzerine de ''Sayın Evren'in beyanı kendisine ait bir beyan, biz hiç kimsenin kendi hayatına kıymasını tasvip etmeyiz. Dünya geniştir, herkesin yaşama hakkı kutsaldır, Kenan Evren'in de yaşama hakkı kutsaldır'' dedi.
    Bozdağ, şunları söyledi: ''Sayın Evren'in üzülmesine gerek yok. Niye yok? Halkımız şimdi onu sandıkta evvela mahkum edecektir, verdiği 'evet' oylarıyla mahkum edecektir. Ondan sonraki yargı sürecini Cumhuriyet savcıları yürütecektir. Ama yargı süreci nasıl işleyecek, nereye kadar gidecek, bunlarla ilgili süreçleri Anayasa değişikliğinin halk oylamasındaki kabulünden sonra göreceğiz.
    Bu darbe anayasasına hizmet etmeyi şeref addeden MHP ve CHP'nin genel başkanı ve üst yönetimi Sayın Evren'i kurtarmak için ellerinden gelen her türlü çalışmayı yapıyorlar. Sayın Kenan Evren o arkadaşlarına güvenebilir ama bu millet Kenan Evren'in o 'hayır' diye gezen arkadaşlarını da çok iyi tanıyor, Sayın Kenan Evren'i de çok iyi tanıyor.''
Editör: TE Bilişim