Çekerek'te hayvancılığının gelişmesi için büyük önem arz eden Süt Üreticileri Birliği binası törenle açıldı.

     Süt Üreticileri Birliği binasının açılışına AK Parti Yozgat Milletvekili ve birinci sıra adayı Bekir Bozdağ, Milletvekilli Abdulkadir Akgül, AK Parti Milletvekili Adayları Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer ile AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, Çekerek İlçe Başkanı Muttalip Aktaş ve İl Genel Meclis Üyeleri Osman Başkan, Dursun Uslu, Ahmet Ünsal, AK Parti Akdağmadeni İlçe Başkanı Adem Darımla ve davetliler katıldı.

     Birliğin Başkanı Faruk Aşık, 2010 yılında 51 üyenin bir araya gelmesiyle kurdukları birliğinin hızla büyüyüp, güçlendiğini söyledi. Aşık, ''Önümüze çıkan tüm olumsuzluklara rağmen biz kararlılığımızı ve azmimizi hiç yitirmeyerek bölgemizin geçim kaynağı olan hayvancılık sektöründen daha iyi faydalanabilmek için süt üreticiler birliğini kurduk'' dedi.

     Birliğin çalışmalarını inceleyen Bekir Bozdağ ve Abdulkadir Akgül, çalışmalar hakkında Birlik Başkanı Faruk Aşık'tan bilgi aldı.

SARIKAYA'DA ADAYLAR PARTİLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

            AK Parti Yozgat Milletvekili adayları Bekir Bozdağ, Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Abdulkadir Akgül, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz ile birlikte Sarıkaya ilçe teşkilatını ziyaret edip, partililerle sohbet etti.

     AK Parti Milletvekili ve 4. sıra adayı Akgül, burada yaptığı konuşmada, Sarıkaya için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

     Akgül, Sorgun, Sarıkaya, Boğazlıyan arası bölünmüş yol çalışmaları hakkında bilgi verip, yolun en kısa sürede açılması için çalışıldığını anlattı. Akgül, Bozok Üniversitesine bağlı açılması planlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu binasının inşaatının devam ettiğini, bu çalışmaların seçimlerden sonra da artarak devam edeceğini kaydetti.

SULAMA BİRLİKLERİNİN BLOKE SORUNU

            AK Parti Yozgat Milletvekili ve 4. sıra adayı Abdulkadir Akgül, Sulama Birliklerinin sorunlarının çözüleceğini söyledi.

            Akgül, il genelinde faaliyet gösteren Sulama Birlikleri Başkanlarının katılımı ile Boğazlıyan'da toplantı düzenledi.

     Toplantıya, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Beyaz, Boğazlıyan Sulama Birliği Başkanı Avni Hokkaömeroğlu, Paşaköy Sulama Birliği Başkanı Mümtaz Şahiner, Esenli Sulama Birliği Başkanı Osman Barış, Yerköy-Sekili Sulama Birliği Başkanı Abdullah Kılıçay ve Yerköy-Yenimahalle Sulama Birliği Başkanı Mustafa Arık katıldı.

     Sulama Birliklerinin Başkanları, vergi borçlarının bulunduğunu hatırlatarak, ''Yapılandırılmasına rağmen banka tarafından bloke konuldu. İlk taksit ödeninceye kadar blokenin kalkmayacağı bildirildi. Bu durum sulama birliklerini zor durumda bıraktı'' diye yakındılar.

     Milletvekili Abdulkadir Akgül ise birlik başkanlarını dinledikten sonra yaptığı açıklamada, ''Torba Yasa'' olarak da bilinen ve 25 Şubat 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ''Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması'' hakkındaki düzenleme ile özellikle kamu, kurum ve kuruluşlarına borcu bulunanlara yönelik büyük bir kolaylık sağlandığını, bu düzenlemenin ödemelerini düzenli yapmak istediği halde çeşitli nedenlerle borcunu zamanında ödeyemeyen ve bunun sıkıntısını içerisinde olanlar için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

     Akgül, bu yasadan yararlanan birliklerin hesaplarına bloke konulması konusuyla ilgili gerekli girişimleri yapıp, sorunu çözeceklerini sözlerine ekledi.

MİLLETVEKİLİ COŞKUN ESNAFI GEZDİ

            AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, 12 Haziran tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde listede yer almadığını, ancak partisinin başarısı için adaymış gibi çalışmasına devam ettiğini söyledi.

     Coşkun, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Beyaz ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.

     Yerel yayın yapan gazeteleri de ziyaret eden Coşkun burada yaptığı açıklamada, hizmet için siyasetin içerisinde bulunduğunu, bunun için belirli makam ve mevkide olmaya gerek olmadığını bildirdi. Coşkun, ''AK Parti Yozgat'a hizmet etmiştir, daha fazla hizmet edeceğine de yürekten inanıyorum'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim