Yozgatlı 12 Haziran günü sandık başına 4 milletvekilini seçmek için gidecek. Kısa bir süre önce adaylıkları kesinleşen 6 partinin 24 milletvekili adayı bir Yozgat’ın kullanacağı oylarla 4 milletvekili olmak için mücadele edecekler. Sandığa yansıyacak oyların karşılığı bu seçim düşecek olan Yozgatlı, bir anlamda verdiği göçün acı sonucunu da görmüş olacak.

Yozgat’ta göçün en ağır bilançolarından olan milletvekili sayısındaki düşüşü bu seçim daha yakından hissedeceğiz. Yozgatlı seçmen ilk defa 4 milletvekilini seçmek için sandık başına gidecek. Göçün götürdüğü 2 milletvekili ise büyük şehirlerde partilerin milletvekili sayısına artı hane olarak eklenecek.

                Yozgat’ta Ak Parti, MHP, CHP, BBP, HAS Parti ve Saadet Partisi 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak 24. dönem milletvekilliği genel seçimleri için adaylarını netleştirerek, seçim rotasına tam anlamıyla girdi. Adayların partilerde netleşmesinin ardından hareketlenmesi beklenen seçim atmosferi 13 Haziran sabahı Yozgat’a farklı yansıyacak.

                Yozgat’ta 12 Haziran’a kadar yoğun bir propaganda süreci yaşanması bekleniyor. Milletvekili adayları, siyasi parti genel başkanlarının açık hava mitingleri, toplantılar, anketler şeklinde gerçekleşecek seçim atmosferi 12 Haziran akşamı Yozgat’ın TBMM’deki milletvekili sayısının 6’dan 4’e düştüğü gün olacak.

                Yozgatlı 4 milletvekilini 12 Haziran günü bir anlamda tescillemiş olacak. Seçmen, sandıktan çıkacak 4 yeni milletvekilinin varlıkları ile TBMM çatısı altında göçün acı tablosunu yansıtacaklarını düşünüyor.

                24. dönemde TBMM’ye gidecek olacak Yozgatlı milletvekillerinin her zaman göçün izini taşıyan bir yara misali çözüm üretme noktasında gayret göstermesi temennisinde bulunuyor. Yozgatlı, göçün durması ile milletvekili sayısının 4’ten 6’ya yükseltmenin de yine milletvekillerinin gayreti ile olacağı görüşünde.

Editör: TE Bilişim